Acasă Actualitate “Forţa majoră” pentru curăţenia Timişoarei, declarată de Nicolae Robu, dincolo de fişa...

“Forţa majoră” pentru curăţenia Timişoarei, declarată de Nicolae Robu, dincolo de fişa postului

684
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu observă că nu se mai poate trăi în mizeria în care a fost lăsat să ajungă oraşul şi a explicat că este o situaţie de “forţă majoră” care l-a determinat să scoată toţi angajaţii societăţilor din subordine în stradă, la măturat şi spălat şosele şi trotuare. Privilegiaţi rămân cei de la Poliţia Locală, care au scăpat de mătură şi lopată, pentru că sunt “prea puţini” şi au multe probleme ale oraşului pe cap.

Au fost scoşi la curăţenie salariaţi, chiar dacă nu este în fişa postului acestora, iar unii nu sunt de acord cu măsura edilului.

“Suntem într-o situaţie de forţă majoră şi am considerat că nu putem lăsa oraşul în starea de insalubritate în care a ajuns.

(…). Sunt peste 250 de lucrători de la toate societăţile municipalităţii şi o parte de la penitenciar, pentru a face curăţenie din centru spre periferie. (…). Nu putem să le acordăm vreun spor, pentru că nu ne permite legea. În privinţa percepţiei lor, nu e degradantă nicio muncă; orice muncă e utilă societăţii”, a transmis primarul Nicolae Robu.

Edilul a adus un adevărat elogiu muncii, stimulându-i moral pe cei scoşi la treabă, că trebuie să fie respectaţi când muncesc. “Eu pot să înţeleg că unii nu se simt confortabil făcând această muncă, pot fi priviţi peiorativ, dar aşa cum în diverse campanii de voluntariat, oameni cu diverse pregătiri s-au implicat, şi eu m-am implicat în campanii de curăţenie, am avut sac de plastic după mine, am luat mizeria, am cărat sacul şi nu mi-a fost ruşine să fac munca asta şi nu îmi e nici acum. Nu ne putem crampona că oamenii nu au în fişa postului să pună mâna pe mătură sau lopată”, a adăugat Nicolae Robu.

Curăţenia începe de pe arterele centrale, cu lopeţi se va rade stratul de praf adunat lângă borduri, se adună totul în saci, apoi se încarcă totul în maşini, după care Aquatim vine şi spală cu apă sub presiune. Aceasta este campania “Timişoara curată”, după ce a trecut prin perioada “Timişoara sub gunoaie”.

Comentarii

comentarii