Acasă Economic Forumul de afaceri germano-român privind finanțarea energiei geotermale a avut loc la...

Forumul de afaceri germano-român privind finanțarea energiei geotermale a avut loc la UPT

797
DISTRIBUIȚI

Forumul de afaceri germano-român pentru finanțarea proiectelor din domeniul energiei geotermale în Timișoara și județul Timiș a avut loc joi, 19 septembrie 2019, la Biblioteca UPT, în organizarea Universității Politehnica Timișoara și a Asociației Inginerilor de Instalații din România, filiala Banat-Timișoara.

Manifestarea a reunit reputați specialiști în domeniul cercetării, finanțării și implementării proiectelor destinate valorificării energiei geotermale, din cadrul Primăriei Timișoara, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara, Agenției de Dezvoltare Regională ADR Vest, Fundației Steinbeis, Asociației Inginerilor de Instalații din România.

În cadrul forumului au fost prezentate programele de dezvoltare ale municipiului Timișoara și județului Timiș, proiectele realizate în domeniul eficienței energetice în județul Timiș, cercetările în domeniul energiilor regenerabile dezvoltate în cadrul Universității Politehnica Timișoara, obiectivele Fundației Steinbeis, posibilitățile de exploatare a energiei geotermale în România și în special în zona de vest a țării. Totodată, au fost stabilite posibilitățile de cooperare viitoare.

O serie de asociații și organisme care activează în domeniul energiei geotermale au lansat, recent, o campanie în țările Uniunii Europene ce vizează utilizarea sporită energiei geotermale, care este regenerabilă, gratuită și disponibilă în orice locație -atenționează UPT.

Comentarii

comentarii