Acasă Actualitate Fritz îi liniștește pe timișoreni: a ajuns primul tren cu cărbune încărcat...

Fritz îi liniștește pe timișoreni: a ajuns primul tren cu cărbune încărcat în gara închiriată de primărie

DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz transmite că primul tren încărcat în gara închiriată de Primăria Timișoara la Motru a ajuns vineri dimineață la Timișoara. Transporturile de acest gen ar trebui să vină toată iarna pentru a asigura necesarul de cărbune al Colterm. În prezent, există un „stoc de urgență” de 45.000 de tone.

„Primul tren cu cărbune încărcat în gara pe care am închiriat-o în Motru a ajuns în această dimineață la Timișoara. Aceste trenuri vor veni toată iarna, cu cărbune cumpărat direct de la producători. Colterm a făcut și stocuri de urgență peste vară, de 45.000 de tone cărbune și 22.800 MWh de gaz. Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi de cărbune în tot sezonul rece.

În ultimele luni, morile pentru cazanele CET Sud au fost reparate pentru o ardere mai eficientă și s-a lucrat la schimbarea rețelei: mai avem doar 3 km de rețea de înlocuit din cei 29 km planificați în această etapă.  

Săptămâna asta am depus proiectul pentru producerea în cogenerare la Colterm, energie electrică și termică. Este un proiect de 230 de milioane de lei, prin fonduri PNRR, la care așteptăm evaluarea”, scrie primarul Dominic Fritz.

 

 

Comentarii

comentarii