Acasă Actualitate Fritz își va face campanie electorală pe banii timișorenilor. Ziarul Primăriei Timișoara...

Fritz își va face campanie electorală pe banii timișorenilor. Ziarul Primăriei Timișoara va fi relansat, cu 170.000 de euro pe an

DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz nu continuă doar proiectele lui Nicolae Robu, fără a avea prea multe proprii, ci și modalitatea de a-și prezenta realizările pe banii primăriei. Că tot se apropie campania electorală. Prin urmare vrea să readucă în cutiile poștale ale timișorenilor Monitorul Primăriei. Ziarul de propagandă, a cărei apariții a fost sistată de Fritz în 2020, când s-a mizat pe digitalizare și rețele sociale, ăi va costa pe timișoreni aproape 170.000 de euro pe an.

În 2020, în plină campanie electorală, Dominic Fritz avea o cu totul altă opinie: „Monitorul Primăriei… îl știm, chiar dacă nu îl citim. Este un PDF alb-negru. Este așa cum mi-au povestit oamenii că era «Scânteia» în alte vremuri: cu articole ample și fără substanță și cu fotografia «iubitului conducător» pe fiecare pagină”. Tot atunci Fritz vorbea de ”o primărie de sticlă, cea mai transparentă primărie din toată România”. Între timp, sticla a devenit mată, iar pentru ”mărețele realizări” să ajungă și la alegătorii care nu stau toată ziua pe facebook, a fost scoasă de la naftalină ”Scânteia”. Pentru că, nu-i așa, scopul scuză mijloacele.

Miercuri, primăria Timișoara a lansat în SEAP licitația DF1174889 / 28.03.2023 pentru a găsi firma care să redacteze articolele, să le pagineze, să tipărească ziarul pe hârtie color și să îl distribuie cetățenilor. Pentru 699.840 de lei, fără TVA, vor fi produse 100.000 de exemplare în fiecare lună.

„În baza contractului care se va încheia, vor fi prestate servicii de editare (redactare, machetare, paginare și corectare a materialelor furnizate de achizitor sub forma de texte și imagini conform unui ghid de punere în pagină), tipărire și livrare la unitatea specializată în difuzare / distribuire a publicației ziar “Monitorul Primăriei Municipiului Timișoara”, în conformitate cu cerințele impuse în documentația de atribuire. Ofertanții vor edita, tipări și livra un număr de 100.000 de exemplare/lună, respectiv 1.200.000 exemplare/an ale ziarului Monitorul Primăriei Municipiului Timișoara”, este anunțul postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Noul ziar de propagandă al Primăriei Timișoara va avea 12 pagini A4, full color. Ofertele pot fi depuse până în 19 aprilie.

În ultimii ani de mandat a lui Robu, ziarul primăriei era scris și redactat de angajații primăriei, iar apoi era tipărit în format A3, alb-negru, într-un tiraj de 125.000 de exemplare, și distribuit pentru 113.000 de euro pe an.

Comentarii

comentarii