Acasă Actualitate Funcționarii din Primăria Timișoara blochează o investiție, de 20 de milioane de...

Funcționarii din Primăria Timișoara blochează o investiție, de 20 de milioane de euro, ce vizează transformarea într-un hotel de 5 stele a unei foste cazarme a armatei austriece

4234
DISTRIBUIȚI

Funcționarii incompetenți din Primăria Timișoara blochează de mai bine de un an o investiție de peste 20 de milioane de euro. Proprietara unei clădiri emblematice a orașului încearcă să obțină aprobările necesare începerii construcției unui hotel de cinci stele, în cartierul Cetate, pe locul Cazarmei U.

Investiția de peste 20 de milioane de euro va schimba în bine zona centrală a Timișoarei. Hotelul de cinci stele va avea peste 100 de camere, dar și o parcare subterană, pe două niveluri, cu 95 de locuri. Pe lângă refacerea vechii clădiri, proiectul presupune și o construcție nouă, în armonie cu zona, care va cuprinde un restaurant, o sală de conferințe și un sky-bar. Proiectul, realizat de o faimoasă companie de arhitectură din Italia, este în momentul de față blocat de funcționarii din primărie, care nu s-au dumirit ce soluție să accepte în cazul parcării. Cu toată implicarea declarativă a primarului Nicolae Robu, funcționarii din subordinea sa tergiversează dosarul de aproape un an. Pur și simplu, dosarul pentru parcare este blocat de 7 luni de zile, din cauză că funcționarii de la urbanism nu știu ce soluție să accepte. Proprietara clădirii, Mioara Simcelescu, este revoltată, mai ales că aceeași funcționari au dat aprobare unor proiecte controversate, în timp record și la limită sau chiar dincolo de lege. ”Conform OG 57 din 2019 – Anexa 4, punctul 2, terenul poate fi concesionat sau închiriat la orice persoană fizică sau juridică, prin licitație publică. Doresc doar să primesc sprijinul pe care l-au primit și alți investitori de la Primăria Timișoara. Investiția este deosebit de importantă pentru orașul care va fi Capitală Culturală Europeană în 2023”, spune Mioara Simcelescu.

Prin implicarea, în 2008, a companiei Cerealcom, deținută de Mioara Simcelescu, în licitația cu strigare pentru Cazarma U, Primăria Timișoara a câștigat deja 4 milioane de euro. Compania timișoreană a licitat, crescând de la 7,2 la 11 milioane de euro prețul cu care o companie din Lituania, Europa Group, a cumpărat clădirea. Lituanienii doreau să construiască acolo un mol subteran sau un hotel de 5 stele, dar criza economică a stopat iniţiativa. În 2009, Mioara Simcelescu a devenit proprietara clădirii de circa 8.000 de metri pătraţi.

Nu este pentru prima dată când proiectul reabilitării Cazarmei U este blocat de instituțiile statului, fie că este vorba de Primăria Timișoara, sau de Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Timiș. Doamna Simcelescu a avut programată în luna ianuarie a acestui an o întâlnire cu șeful Direcției, pentru prezentarea proiectului, dar aceasta a fost anulată fără nici o explicație. Rămâne întrebarea de ce instituțiile statului și alte interese obscure blochează o investiție de o asemenea valoare și importanță.

Cazarma Vienei a fost construită în anul 1752, cu parter şi un etaj, cu contur închis pe toate cele patru laturi şi cu faţada în stil baroc austriac, iar în faţa ei se afla Poarta Vienei, care asigura accesul spre nord-vest spre drumul Szeged-Budapesta-Viena.

Comentarii

comentarii