Acasă Eveniment Fundaţia “Pentru Voi” Timişoara luminează în albastru Timişoara

Fundaţia “Pentru Voi” Timişoara luminează în albastru Timişoara

DISTRIBUIȚI

Fundaţia “Pentru Voi” Timişoara luminează în albastru Timişoara, cu ocazia Zilei Internaţionale de conştientizare a Autismului, duminică, 1 aprilie,  ca parte a acţiunii Light it up blue, desfăşurată la nivel global. Se vor organiza două flashmob-uri, cu participarea a peste 200 de persoane, dintre care şi 12 persoane cu dizabilităţi intelectuale. De la ora 19.30, se va organiza un marş al autismului, în Piaţa Victoriei, la care se pot alătura persoane îmbrăcate în albastru, iar de la ora 20.00 se va ilumina în albastru clădirea Operei Române, timp de două ore.
„Pentru al patrulea an consecutiv, Timişoara se alătură marilor metropole ale lumii, într-o acţiune internaţională de conştientizare a autismului, prin organizarea unor evenimente inedite. Actualmente, 1 din 110 de copii este diagnosticat cu autism. Nu se cunoaşte nici cauza, nici un tratament pentru autism, dar se ştie că serviciile individualizate ajută mult la îmbunătăţirea vieţii familiilor care se confruntă cu autismul”, a declarat Laila Onu , director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.
Iniţiativa face parte dintr-o amplă acţiune internaţională, care presupune iluminarea în albastru a unor clădiri importante, ajutând astfel la conştientizarea problematicii autismului şi a dificultăţilor persoanelor cu TSA (Tulburări din Spectrul Autist). În serile de 1 şi 2 aprilie, clădiri din întreaga lume – inclusiv Empire State Building din New York, Turnul CN din Toronto, Canada, îşi vor aprinde luminile albastre.

 

Comentarii

comentarii