Acasă Actualitate Fundaţia condusă de Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, evacuată din Bastionului Cetăţii

Fundaţia condusă de Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, evacuată din Bastionului Cetăţii

DISTRIBUIȚI

Crama „700” şi grădina de vară, un ansamblu de circa 1.200 mp din fostul bastion militar turcesc din zona zero a Timişoarei, va fi scoasă la licitaţie pentru închiriere de către primărie, săptămâna viitoare, spaţiul fiind închiriat în ultimii ani de Fundaţia Academică Culturală Timişoara (FACT).
Contractul de închiriere încheiat între municipalitate şi FACT în 2007 a expirat în 2012, dar chiriaşul a continuat să ocupe abuziv spaţiul încă doi ani. Reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că deşi spaţiul a fost închiriat pentru activităţi culturale, acolo se desfăşurau activităţi de alimentaţie publică (o brutărie).
Acum, consilierii locali şi-au dat acceptul pentru scoaterea la licitaţie a Restaurantului „Crama 700”, care nu a mai avut această destinaţie din anii 1990, devenind mai mult un loc lângă care îşi găseau adăpost boschetarii, şi a grădinii de vară, ajunse în paragină.
„Spaţiul va fi închiriat pe o perioadă de 5 ani, preţul minim de pornire la licitaţie fiind de 10 euro/ mp pe lună pentru imobilul având suprafaţa utilă totală de 680 de metri pătraţi, respectiv jumătate din preţul adjudecat pentru grădina de vară, cu o suprafaţă de 495 metri pătraţi, şi doar pe perioada funcţionării, obligatorie cel puţin 6 luni pe an”, arată consilierii locali în proiectul pentru licitaţie.
Municipalitatea se judecă în prezent cu fostul chiriaş pentru sumele restante pe care acesta trebuie să le achite Consiliului Local Timişoara pentru doi ani (2012-2014) cât a continuat să folosească spaţiul în mod abuziv.
„Fundaţia Academică Culturală Timişoara (FACT), condusă de Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, ocupă abuziv proprietatea şi refuză să părăsească acel spaţiu, pe care l-a avut închiriat de la primărie, deşi contractul cu municipalitatea a expirat în 2012, iar chiriaşul a acumulat deja datorii”, arăta viceprimarul Traian Stoia, în 2013. Potrivit vice-edilului, suma de recuperat de la chiriaş depăşeşte 300.000 de lei.
Spaţiul licitat are valoare de monument istoric.

Comentarii

comentarii