Acasă Sănătate GCS: Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea într-un spațiu închis al unei...

GCS: Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea într-un spațiu închis al unei instituții publice sau al unui agent economic

4499
DISTRIBUIȚI

Grupul de Comunicare Strategică a publicat precizări privind obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-o incintă. Conform Ministerul Sănătății, pe durata stării de urgență, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

„Facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori”, transmite Grupul de Comunicare Streategică.

Precizările mai prevăd că măsurarea temperaturii trebuie să fie realizată cu termometrul noncontact, fiind luată în considerare și marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. De asemenea, dacă termometrul arată o valoare mai mare de 37,3 grade Celsius, procedura se poate repeta după o perioadă de 2-5 minute de repaus. În cazul spațiilor comerciale, nu există obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu, în timpul măsurării temperaturii.

„De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis”, mai amintește Grupul de Comunicare Strategică.

Comentarii

comentarii