Acasă Actualitate Gerul Bobotezei va rămâne doar o expresie şi în 2021. În Reşiţa...

Gerul Bobotezei va rămâne doar o expresie şi în 2021. În Reşiţa au apărut ghioceii

496
DISTRIBUIȚI

Un an al extremelor nu se putea încheia decât cu o vreme nefirească. Azi, temperaturile au fost de primăvară în aproape toată ţara: au înflorit ghioceii, iar la mare turiştii au stat la plajă. Doar la munte, a mai rămas un colţ de iarnă ca-n poveşti. La Rânca, turiştii s-au înveselit pe pârtii cu o bere la zăpadă.

Este cea mai caldă lună decembrie din ultimii 60 de ani în România. Iar anul pe care tocmai îl încheiem este cel mai cald din istorie la nivel global.

Ultima zi din an a fost la înălţime. La Rânca, a nins ca-n poveşti pe pârtii. A fost bucuria copiilor şi nu doar a lor.

În staţiunea Rânca, la 1600 de metri altitudine, e iarnă în adevăratul sens al cuvântului. Ninge abundent, iar în termometru sunt minus 2 grade.

La malul mării, astăzi, temperaturile maxime ating 16-17 grade Celsius, valori neobişnuit de ridicate pentru această perioadă din an.

În Reşiţa, au ieşit chiar ghioceii şi au îmbobocit trandafirii.

Este cea mai caldă lună decembrie din ultimii 60 de ani în România. Iar anul pe care tocmai îl încheiem este cel mai cald din istorie la nivel global.

De altfel, 2020 a fost anul recordurilor meteorologice. În timpul verii, în România au fost emise 125 de avertizări de cod roşu de furtună.

Gerul Bobotezei va rămâne doar o expresie şi în 2021.

Vor fi temperaturi de primăvară în majoritatea zonelor. Dar să nu disperăm. La munte, chiar dacă săptămâna va începe cu ploi, vor veni şi ninsorile, iar condiţiile de schi vor deveni perfecte către mijlocul lunii ianuarie.

Comentarii

comentarii