Acasă Actualitate Grădinţele din buricul târgului, bulversate de părinţi

Grădinţele din buricul târgului, bulversate de părinţi

DISTRIBUIȚI

Părinţii care vor să-şi înscrie copiii la grădiniţele din Timişoara au bulversat sistemul. Toţi vor ca odraselele să ajungă într-o grădiniţă cât mai centrală. Cu toate că înscrierile la grădiniţe nu au început de mult, locurile la unităţile preşcolare din buricul târgului s-au cam epuizat, chiar dacă înscrierile ar trebui să se facă până în toamnă. Inspectoratul Şcolar Timiş face concesii şi acceptă grupe chiar şi cu mai mulţi copii decât prevede legea.

Concesii pentru părinţii pretenţioşi

Pentru a-i împăca pe părinţii care nu vor să-şi trimită copiii la grădiniţele de cartier, inspectoratul şcolar a găsit primele soluţii. „Ne confruntăm cu o problemă surprinzătoare. Există nenumărate grădiniţe de cartier, renovate şi cu dotări dintre cele mai bune, la care nu vrea aproape nimeni să se înscrie. În schimb, în zona centrală este o mare învălmăşeală. Dacă părinţii asta vor, vom face şi concesii, vom accepta să avem grupe de 30 sau chiar peste 30 de preşcolari, deşi legea prevede între 20 şi 25. La grădiniţă niciodată nu vin toţi copiii, numărul real de copii este aproape zilnic mai mic decât cel legal”, spune Mariana Eftimie, inspectorul şcolar general de Timiş. Acesta îi sfătuieşte pe părinţi să aleagă şi grădiniţele de cartier, care uneori oferă condiţii, chiar mai bune decât cele din centru.

Strategii de marketing zero, la periferie

Problema grădiniţelor de cartier se poate trage de la lipsa elementară a oricăror strategii de marketing, care să-i convingă pe părinţi, mai crede Mariana Eftimie. Foarte multe locuri disponibile sunt în grădiniţele de la periferia oraşului, în cartiere precum Freidorf sau Ronaţ. Dacă la grădiniţele centrale s-ar mai putea forma grupe, dar nu există spaţiu, la cele de cartier spaţiul este din abundenţă, dar nimeni nu vrea să le treacă pragul. Evident, unde nu se formează toate grupele de copii, se vor face reduceri de norme printre educatori. Listele cu reducerile de posturi din toate unităţile de învăţământ din Timiş au ajuns la inspectoratul şcolar. Până la această oră nu s-a întocmit însă nici o statistică.
 

Comentarii

comentarii