Acasă Actualitate Grevă japoneză, miercuri, la prefectură

Grevă japoneză, miercuri, la prefectură

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 16 martie, angajații prefecturilor din toată țara, prin Sindicatul „Egalitatea”, vor declara grevă japoneză. Peste 1.800 de salariați vor purta pe braț, ca semn al acțiunii lor, o banderolă albă. Sindicaliștii cer modificări privind salarizarea angajaților din prefecturi, adică adoptarea unui proiect de lege de modificare a Legii-cadru nr. 153/2017.

„Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că Instituția Prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din Instituția Prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate”, transmite Cosmin Ionuț Eneseu, președintele Sindicatului „Egalitatea”.

Această organizație sindicală reprezintă angajații prefecturilor din 34 de județe și din municipiul București. Printre acestea, se numărul inclusiv județul Timiș.

Comentarii

comentarii