Acasă Politica Guvernul minoritar PNL, susținut de social-democrați din umbră, e imposibil de realizat...

Guvernul minoritar PNL, susținut de social-democrați din umbră, e imposibil de realizat la acest moment

912
DISTRIBUIȚI

La nivel oficial, Partidul Național Liberal nu ar trebui să se bazeze pe o susținere din umbră din partea PSD, în cazul în care ar dori să scape de cei de la Uniunea Salvați România și ar urmări formarea unui guvern minoritar. Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, aflat vineri la Timișoara, a anunțat că nici el, nici colegii de partid nu se pot vedea în postura de a susține un Executiv Cîțu, care ar include-o pe Raluca Turcan, de exemplu.

Oficial, social-democrații nu par dornici să susțină o asemenea ”schemă” politică minoritară.

”În ceea ce privește un guvern din umbră, susținut de PSD. să punem lucrurile în dimensiunea lor normală. PSD e cel mai mare partid, a câștigat alegerile. Mă vedeți pe mine, pe domnul Grindeanu, pe Freddy Simonis, să susținem un guvern în care să rămână Raluca Turcan și Florin Cîțu în cadrul unui minoritar? Vă înșelați!”, a declarat, vineri, la Timișoara, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Mai aproape de realitate sunt alegerile anticipate, o situație pe care România nu a mai traversat-o, dar care ar putea deveni realitate.

”Când ai asumat funcția de prim ministru ai și responsabilități. Este pentru prima oară când vom putea avea alegeri anticipate, la fel a fost și în Bulgaria. PNRR trebuie renegociat, se vor purta noi discuții politice. PSD nu e implicat într-un joc politic care include un alt partid”, a mai spus Ciolacu.

Având în vedere cele comunicate, el se declară total dezinteresat de alegerile pentru șefia liberalilor. Oricum amândoi candidați sunt la fel de slabi administrativ”, spune șeful PSD.

”Nu mă interesează alegerile din PNL, nu e nicio diferență între cei doi, fiecare și-a demonstrat capacitatea administrativă când au fost la conducerea guvernului”, a mai subliniat Ciolacu.

Despre când ar putea apărea asemenea alegeri anticipate, el spune că atunci când se formează o majoritate.

”Noi deja negociem cu mai mulți parlamentari, din arcul guvernamental, cu un alt partid din opoziție, cu minorități, dar și cu parlamentari neafiliați. Vrem sprijin și de la partenerii sociali cu care suntem în dialog, este o nouă abordare a noastră, a PSD. Este un instrument de dialog. Credeți că contează ce doresc eu, dacă PSD vrea sau nu alegeri anticipate? Încercați să purtați un dialog cu partenerii sociali și veți vedea ce spun ei despre actuala guvernare”, a mai declarat Ciolacu.

Liderul PSD a amintit despre ”un alt partid de opoziție”, cel mai probabil de AUR.

Formațiunea nu este printre cele cu o imagine excelentă în societate, iar până acum partidele au evitat să realizeze o relație cu acesta. Întrebat dacă ar trebui să lucreze cu AUR sau cu USR, cu care ar face-o mai bine și care ar trebui să fie izolat politic, Ciolacu nu a oferit niciun răspuns clar.

”Momentan nu putem lucra nici cu USR, nici cu AUR. Noi nu suntem cei care izolăm vreun partid”, a încheiat repreentantul social-democraților.

Comentarii

comentarii