Acas─â Actualitate Halkidiki, paradisul secret al Greciei

Halkidiki, paradisul secret al Greciei

514
DISTRIBUIȚI

Halkidiki

Golfuri pitore┼čti cu ap─â turcoaz, str─âjuite de dealuri sc─âldate de un soare bl├ónd ┼či caldÔÇŽ p─âduri de pini ce pe alocuri coboar─â p├ón─â ├«n mare, amestec├óndu-se cu nisipul fin, terasele ascunse la umbr─â pe malul m─âriiÔÇŽ este paradisul verde din Halkidiki, un tablou al naturii ce pe alocuri ├«┼úi taie respira┼úia de at├óta frumuse┼úe, iar ├«n alte p─âr┼úi se contope┼čte cu cosmopolitul, form├ónd una din cele mai ├«ndr─âgite loca┼úii grece┼čti pe perioada verii.

Ultramarin v─â duce ├«n aceast─â var─â ├«n locul unde s-a purtat b─ât─âlia dintre titanii ┼či zeii din OlimpÔÇŽ ┼či unde Athos a f─âcut un munte c├ónd a aruncat o piatr─â imens─â spre zeii olimpieni. Marea care ├«nconjoar─â peninsula este una dintre cele mai curate din Grecia, pentru c─â Halkidiki nu are r├óuri care s─â se verse ├«n ea. Iar peninsula este ├«nc─ârcat─â de istorie ┼či de obiective turistice de vizitat, atunci c├ónd soarele arde prea tare.
O atrac┼úie important─â este Pe┼čtera Petralona, cunoscut─â ca ┼či Pe┼čtera Pietrelor Ro┼čii, unde, ├«n 1960, s-a descoperit craniul unui om de Neanderthal, despre care se spune c─â ar avea o vechime de aproximativ 700.000 de ani ÔÇô cea mai veche descoperire arheologic─â din Grecia. Muntele Athos, sau Muntele Sf├ónt, centrul religiei ortodoxe, este o zon─â de mister, de contemplare ┼či izolare, unde au acces doar b─ârba┼úii. M─ân─âstirile de pe Muntele Athos, populate de aproximativ 1.500 de oameni, func┼úioneaz─â ├«n aceea┼či manier─â de peste 1.000 de ani. Iar ├«ntr-o plimbare prin peninsula greceasc─â pute┼úi ajunge chiar ├«n satul natal al lui Aristotel, ├«n Stagira. Locul de na┼čtere al celebrului filosof grec ┼či profesor al lui Alexandru cel Mare a fost ├«ntemeiat ├«n anul 655 ├«.Hr. Se spune c─â dup─â moartea lui Aristotel, locuitorii din Stagira au transferat r─âm─â┼či┼úele acestuia ┼či le-au ├«ngropat ├«n sat, organiz├ónd ┼či un festival ├«n cinstea lui, numit ÔÇ×AristoteliaÔÇŁ.
├Äntreaga peninsul─â este o ├«mbinare de istorie ┼či nou: s─âp─âturile arheologice din Halkidiki au scos la iveal─â obiecte din perioada arhaic─â, elen─â ┼či clasic─â (ceramic─â, fragmente de fortifica┼úii, cimitire), care pot fi vizitate de turi┼čti. Spre mare, zona este ├«mp├ónzit─â de hoteluri, restaurante, taverne ┼či cluburi de distrac┼úie ÔÇô astfel ├«nc├ót este imposibil s─â nu existe variante de petrecere a vacan┼úei a┼ča cum fiecare ├«┼či dore┼čte.
Cu plec─âri s─âpt─âm├ónale pe toat─â perioada verii spre una dintre cele mai c─âutate destina┼úii grece┼čti, Agen┼úia de turism Ultramarin v-a preg─âtit oferte speciale pentru toate gusturile: Kassandra este alegerea perfect─â pentru cei care prefer─â o destina┼úie plin─â de via┼ú─â, cu divertisment ┼či o via┼ú─â de noapte bogat─â. Tot aici este locul celor care practic─â sporturi nautice, iar zona este ├«mp├ónzit─â de simpaticele taverne grece┼čti cu m├óncare tradi┼úional─â. Halkidiki este ┼či o regiune renumit─â pentru covoarele lucrate manual, piel─âria de foarte bun─â calitate, ┼či o sumedenie de obiecte de artizanat, a┼ča c─â v─â pute┼úi ├«ntoarce acas─â nu doar cu suveniruri obi┼čnuite, ci cu obiecte care s─â v─â aduc─â ├«n case atmosfera unic─â a Greciei.

Comentarii

comentarii