Acasă Actualitate Haosul continuă în vestul țării. Școală încadrată în scenariul roșu, deși în...

Haosul continuă în vestul țării. Școală încadrată în scenariul roșu, deși în localitate nu este niciun caz de infectare

913
DISTRIBUIȚI

Situație bizară într-o comună din județul Arad – autoritățile au decis ca școala din Șiștarovăț să funcționeze de luni după scenariul roșu din cauza numărului mare de persoane infectate. Numai că acele cazuri au fost depistate într-un centru de îngrijire a bătrânilor dintr-un sat care aparține de această comună. Practic, niciun locuitor al comunei nu a fost infectat cu COVID-19.

Anunțul a fost surprinzător pentru oamenii din Șiștarovăț, județul Arad. Conform datelor transmise de Ministerul Sănătății, aici în ultimele 14 zile este cea mai mare rată de infectare. 52 de persoane la 1000 de locuitori. Astfel, după calculele oficiale, școala va trebui să fie doar online.

Adela Avasilcăi, directorul școlii din Șiștarovăț: “Eram convinşi că şcoala va începe după scenariul verde neavând niciun caz în localitate. Astăzi ne-am întâlnit cu mic, cu mare să facem curăţenia şi să arajăm ca să aflu pentru surprinderea mea că suntem în scenariul roşu şi că nu vom putea începe şcoala după cum ne-am programat. În Şiştarovăţ nu avem semnalat niciun caz pozitiv”.

De fapt, încurcătura a apărut după ce la Centrul de Recuperare pentru Neuropsihiatrie din Cuveșdia au apărut 52 de cazuri de coronavirus. Cum satul, aparține de localitatea Șiștarovăț, centralizarea informațiilor a făcut ca numărul de infectați să fie arondat comunei, care nu înregistrează niciun caz pozitiv.

“M-a surprins, pentru că în Şistarovăţ noi nu avem niciun caz. Toate problemele sunt la Cuveşdia la centrul ăla de îngrijire al copiilor cu dizabilităţi, dar sunt izolaţi”, spune un bunic.

Părinții sunt nemulțumiți și vor ca de luni copiii să meargă la cursuri.

“Eu consider că copii trebuie să înceapă fizic şcoala. Sunt şi copii mici care nu pot să înveţe să scrie la tabletă”, afirmă o femeie.

Însă în ceea ce priveşte debutul de an şcolar, autorităţile din Arad, încă analizează datele epidemiologice existente, pentru a lua o decizie finală.

Marius Gondor, inspector șef al ISJ Arad: “La opt şcoli indicele este peste 3, asta însemnând că aceste şcoli nu au alte variante decât să desfăşoare aceste activităţi online. Am verificat azi la toate unităţile de învăţămând până începe şcoala în 14 septembrie toţi copii vor avea device-uri pentru a putea intra în online”.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii