Acasă Actualitate Hoţii de nisip fac prăpăd la Şag

Hoţii de nisip fac prăpăd la Şag

373
DISTRIBUIȚI

HPIM0130În 2010, ziarul ZIUA de Vest atrăgea atenţia autorităţilor locale despre furtul de nisip de la Şag, care punea, la acea vreme, în pericol o investiţie de miliarde de lei. Atunci reprezentanţii Primăriei Şag au fost prinşi în flagrant de o echipă a ziarului ZIUA de Vest, chiar în timp ce furau nisip din albia râului Timiş.

La acea vreme, primarul Venus Oprea a recunoscut că primăria îşi făcea stocuri de nisip pentru iarnă, însă fără să anunţe Direcţia Apelor Banat, care răspunde de acest râu. Tot atunci, primăria a scăpat cu un avertisment, după ce a promis că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla.

Hoţii de nisip acţionează nestingheriţi la Şag

Miercuri, 3 iulie, în jurul prânzului, pe malul Timişului, în zona Şag şi-a făcut apariţia un buldozer de dimensiuni mici. În urma lui venea şi un  tractor care avea o remorcă. În doar 5 minute, remorca tractorului a fost umplută cu nisip din albia râului Timiş, iar hoţii s-au făcut nevăzuţi. Tupeul hoţilor de nisip nu mai are limite. Asta pentru că în zona respectivă erau şi câţiva pescari, dar şi persoane care stâteau la plajă.

IPJ Timiş nu a auzit de hoţii de nisip

În ultimii doi ani, poliţiştii din Timiş nu au deschis vreun dosar penal pentru furt de nisip în zona localităţii Şag. Şeful Secţiei rurale 1 a declarat că poliţiştii nu au avut nici anul trecut, dar nici anul acesta cazuri în care persoane fizice sau juridice să fie prinse la furat de nisip.

Venus Oprea: „Nisipul nu se fură la sfârşit de săptămână”

Primarul localităţii Şag, Venus Oprea, a rămas în primă fază şocat aflând că din ograda lui se mai fură încă nisip. Apoi primarul a recunoscut fenomenul, spunând că hoţii acţionează de luni până joi. „Nu ştiu să se mai fure nisip din zona la care faceţi referire. Noi avem şi personal în zona respectivă, dar doar sâmbăta şi duminica. Hoţii de nisip care vin şi de la Urseni acţionează de luni până joi, pentru că nu îi vede nimeni şi pot lucra în voie. Ce să vă spun, de acea zonă răspunde Direcţia Apelor Banat şi nu noi, chiar dacă acest lucru este anormal”, a spus Venus Oprea.

Dosare penale pentru hoţii de nisip

În urmă cu trei ani, atunci când angajaţii Primăriei Şag furau nisip, Titu Bojin, fostul director al Direcţiei Apelor Banat, spunea că se poate lăsa cu dosare penale, care se pot aplica oricărei persoane ce este prinsă la furat de nisip din albiile râurilor. „Se poate ajunge la dosar penal. Nu-i glumă, mai ales că acolo avem o investiţie care costă câteva sute de miliarde, ne chinuim să punem digurile în siguranţă şi ar fi păcat ca alţii să ne strice munca”, declara Titu Bojin, în urmă cu trei ani. Pe lângă dosar penal, cei care sunt prinşi că fură nisip din albiile râurilor se pot alege şi cu amenzi de mii de lei. Chiar dacă acest fenomen a luat amploare în ultima vreme, factorii de decizie se fac că nu au auzit de hoţii de nisip, deci lucrurile sunt în regulă.

Comentarii

comentarii