Acasă Economic Huf România își dublează suprafața de producție odată cu noua fabrică automotive...

Huf România își dublează suprafața de producție odată cu noua fabrică automotive de la Arad

DISTRIBUIȚI

Noua unitate de producție cu o suprafață de 10.000 mp a fost predată de către Global Vision – pro- prietarul acesteia – către managementul Huf România, săptămâna trecută.

Extinderea unității deja existente la Arad înseamnă, practic, dublarea suprafeței de producție de la

10.000 la 20.000 mp, după o dezvoltare-maraton de doar câteva luni în care echipele Global Visionau reușit să îi livreze la cheie fabrica producătorului german de automotive.

 „În următoarele săptămâni, noua unitate va fi echipată cu utilaje. Deja avem 35 de angajați noi care sprijină instalarea liniilor de asamblare și vor începe treptat producția. În luna mai, 2021, vom finaliza prima fază de extindere. Până atunci, aproximativ 130 de angajați noi vor lucra în noua locație.” a de- clarat Ioan Posa, Manager General Huf Romania, la primirea oficială a noii clădiri, prin închiriere.

Noul complex cuprinde aria de producție, facilități de suport tehnic și logistică. Această extindere în- seamnă un plus de 250 noi locuri de muncă. În etapa finală a acestei acțiuni de extindere a producției, numărul total de angajați Huf Arad se va ridica la 650.

„Suntem bucuroși să preluăm la timp extensia sediului nostru in Arad. Datorită bunei gestionări a pro- iectului am reușit să realizăm planurile de extindere, în ciuda provocărilor aduse de pandemia COVID-19. Acest lucru este important, deoarece România joacă un rol decisiv în optimizarea amprentei noas- tre globale. Partenerul nostru, Global Vision, a susținut acest proiect solicitant, încă de la început, permițând finalizarea rapidă a noii clădiri” a declarat Dr. Lars Placke, Senior Vice President, la Huf Group.

Global Vision, platforma integrată de servicii de real estate, cu proiecte în România și CEE, a început dezvoltarea extinderii unității de producție, în suprafață de 10.000 de mp, la finalul iulie 2020.

„Extinderea fabricii HUF Group de la Arad este un proiect valoros în portofoliul nostru de dezvoltări. Colaborarea cu investitorul german este mai mult decât un nou proiect reușit și anume reprezintă o perspectivă a unui model de business funcțional și de succes pe care companiile românești îl pot ma- terializa cu investitorii străini. Proiectele viitoare ale Global Vision pot include atât dezvoltări green- field, dar și de tipul sell and lease back, cu opțiuni de extindere”,  spune Sorin Preda, CEO și fondator al Global Vision.

Pe lângă extinderea liniilor de asamblare, Huf Group va pune în Arad bazele centrului său de recalifica- re, unde produsele de serie pentru producătorii de automobile sunt supuse testelor de calitate în ci- cluri regulate. De la înființarea Huf România în anul 2006, Huf Group și-a extins în mod continuu activi- tățile în această regiune. Orașul Arad a devenit o piatră de temelie importantă în rețeaua globală de producție a furnizorului, concentrându-se pe turnarea plasticului și asamblarea pieselor mecanice și electronice. Portofoliul de producție conține mânere pentru uși, seturi de încuietori, console și capace de umplere a combustibilului pentru clienți precum Porsche, BMW, Volvo, Mercedes, Dacia și câteva mărci PSA.

Pe lângă unitatea de producție din Arad, în Timișoara este localizat Centrul European de Dezvoltare Software. Acolo aproximativ 200 de ingineri fac dezvoltare software pentru soluții de acces și autoriza- re auto, dar și soluții inovatoare de acces, activate prin intermediul aplicațiilor de pe telefoanele mobi- le.

Comentarii

comentarii