Acasă Actualitate Iacob Nanu și Cristina Moroti, de la Liceul Lenau, vor prezenta România...

Iacob Nanu și Cristina Moroti, de la Liceul Lenau, vor prezenta România la campionatele mondiale și europene de dans sportiv

DISTRIBUIȚI

În primul weekend din martie 4 – 5 martie 2023, conform tradiției, s-a desfășurat Campionatul Național de Dans Sportiv, pe secțiuni la Oradea.

Acesta concurs este unul deosebit de important pentru toți dansatorii, deoarece este momentul în care se stabilesc perechile care vor reprezenta România la campionatele mondiale și europene, dar și componentă loturilor naționale.

România va fi reprezentată la campionatele mondiale și europene de perechile care s-au clasat pe locurile unu și doi, adică de campionii și de vicecampionii naționali.

Timișorenii, Iacob Nanu Gabriel și Cristina Daria Moroti au reușit performanță de a se clasa pe podium, pe locul al doilea și astfel au devenit vicecampioni naționali la categoria dansuri standard, 14-15 ani.

Este o performanță deosebită pentru amândoi,  deoarece pentru cele câteva minute de strălucire cât sunt pe ringul de dans au avut nevoie de zeci de ore de antrenamente, de multe deplasări în străinătate, de participarea la numeroase concursuri internaționale.

Muncă unor dansatori este deosebit de dificilă și înseamnă multe sacrificii. Amândoi sunt elevi în clasa a 8-a, Iacob învață la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, iar Cristina la Școală Generală nr. 24, iar la sfârșitul anului școlar vor mai avea încă un examen important de trecut.

Iacob și Cristina dansează de mici copii, dar formează o pereche începând cu anul 2021, din luna noiembrie. Pentru Iacob, drumul de dansator a fot presărat atât cu reușite cât și de momente mai puțin plăcute. A schimbat de-a lungul timpului mai multe partenere, la vârstă de 9 ani a obținut și titlul de campion național.

Alături de partenera să actuală se situează în acest moment pe locul 3 în clasamentul mondial al dansatorilor, conform WDSF (World Dance Sport Federation).

Iacob a pășit pentru prima dată într-o sala de dans la vârstă de 3 ani, din proprie dorința și i-a plăcut atât de mult încât nu a mai dorit să plece. Cristina a descoperit dansul ceva mai târziu, dar și pentru ea acest sport a devnit o parte importantă din viață.

Drumul de dansator l-a început sub îndrumarea dl. antrenor Horia Preda, de la clubul Dance Spirit din Timișoara: “Prima “fotografie” care mi-a rămas înscrisă pe materia cenușie cu Iacob, este a unui copil de 4 ani cu o cravată, la gât, sensibil mai mică decât el bătută în pietre negre pentru impresie artistică! Cristina a venit deja dansatoare, fiind de la un alt club, cu mult timp după ce Iacob purta acea cravată și cu multă perseverență și dorința a continuat să caute să își îndeplinească visele. Și că în viață, când două suflete, ce se uită în aceeași direcție se întâlnesc, există o mare șansă că performanță să își găsească calea către sufletul lor. Anul acesta, pentru ei steaua a strălucit!”

Comentarii

comentarii