Acasă Administraţie Ilie Sîrbu, fondatorul Asociației Salvați Patrimoniul Timișoarei, devine al doilea consilier personal...

Ilie Sîrbu, fondatorul Asociației Salvați Patrimoniul Timișoarei, devine al doilea consilier personal al viceprimarului Cosmin Tabără

562
DISTRIBUIȚI

Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, și-a desemnat al doilea consilier personal. După Cătălin Olteanu, echipei lui Tabără i se alătură și Ilie Sîrbu, fondatorul Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei. După cum spune și numele asociației fondate de el, Ilie Sîrbu a avut, în ultimii ani, ca scop salvarea patrimoniului orașului, motiv pentru care a fost și cooptat de viceprimar.

„Foarte mulți îl cunoașteți pe Ilie deja, fiind dedicat de ani de zile scopului definit chiar în numele asociației: salvarea patrimoniului Timișoarei. Aveam nevoie de o voce avizată pentru a mă sfătui în legătură cu patrimoniul construit și al patrimoniului cultural și spiritual al municipiului nostru. Am convingerea că alături de Ilie voi descoperi și eu istoria reală a Timișoarei și că, împreună, vom afla lucruri noi sau mai puțin știute despre cele 14.000 de clădiri care fac parte din patrimoniul istoric arhitectural al Timișoarei.

Ca de fiecare dată, sunt deschis la propunerile voastre și la comunicare, tema patrimoniului fiind una de mare interes nu doar pentru mine, ca viceprimar, ci pentru toți locuitorii acestui oraș pe care dorim să îl vedem viu și atractiv pentru turiștii pe care sperăm să îi vedem alături de noi în 2023, anul când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. Sunt optimist că, până atunci, vom învinge și pandemia aceasta…”.

Reamintim, la alegerile locale din septembrie, Ilie Sîrbu a candidat atât la Primăria Timișoara, cât și la Consiliul Local Timișoara. Într-un interviu pentru Ziua de Vest, la acel moment, acesta spunea că principalele probleme ale municipiului sunt lipsa PUG-ului și datoriile Colterm. Pentru patrimoniu, Ilie Sîrbu propunea realizarea unor parteneriate cu parteneri privați, poate și străini.

Comentarii

comentarii