Acasă Actualitate În 22 iulie, timișorenii sunt așteptați la Hotelul Continental să voteze prioritățile...

În 22 iulie, timișorenii sunt așteptați la Hotelul Continental să voteze prioritățile în sănătate

339
DISTRIBUIȚI

Colegiul Pacienților invită persoanele interesate în data de 22 iulie 2019, la ora 15:00, Hotel Continental Timișoara, unde va avea loc workshop-ul cu tema Formularea și Promovarea de Alternative la Politicile de Sănătate Publică inițiate de Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

”În cadrul unor evenimente anterioare, ținute în orașele Timișoara, Cluj,  București și Oradea, Iași  am identificat împeună cu participanții o serie de probleme  ce afectează cetățenii în accesarea serviciilor medicale publice, probleme pentru care avem și propunerile aferente de îmbunătățire a cadrului legistativ cu scopul rezolvării acestora”, a explicat Carmen Sas, expert Relație Grup Țintă.

Un bun exemplu în acest sens ar fi situația injustă a plafoanelor pentru analizele de laborator care lasă un număr mare de pacienți fără analizele necesare, cât și numărul mic al medicilor specialiști în contract cu Casă de Asigurări.

Din cauza problemelor de acest tip, pacienții sunt nevoiți să meargă în spitale sau să plătească serviciile în sistemul privat. Mai mult decât atât, serviciile și condițiile de spitalizare sunt precare din cauza subfinanțării spitalelor.

”Astfel, îi invităm pe toți cei care își doresc schimbarea – membrii ai  asociațiilor civile, organizații de pacienți, angajați din sistemul medical, sindicaliști, politicieni, organizații și companii care lucrează pentru binele pacientului din România, să participe activ la acest eveniment, în cadrul căruia pot propune noi schimbări necesare sistemului medical, dar și să voteze cele mai importante trei schimbări în legislația sănătății pentru următorii ani.

În 22 iulie 2019, vă așteptăm la Timișoara să votați prioritățile în sănătate, pentru că politicienii și factorii de decizie să conștientizeze ariile de interes urgențe în următoarea perioada, cât și schimbările necesare în contractul cadru al C.N.A.S. !”, îndeamnă Colegiul Pacienților.

Experții Colegiului Pacienților vor prezența în cadrul workshop-ului propunerile lor privind politicile publice din sănătate, iar împreună cu participanțîi din sectoarele spitalizare, ambulatoriu și investigații paraclinice –  vor identifica cele mai adecvate propuneri urmând că prin reflecție și consultație să voteze cele mai viabile dintre acestea și  care pot aduce o adevărată schimbare în sanitate.

Acestea vor face parte din modificările, pe care Colegiul Pacienților împreună cu jucătorii din sănătate care se vor implică, le pot aduce în următorii doi ani în sănătatea din România.

 “Prin toate activitățile propuse și rezultatele urmărite, dorim să identificăm principalele probleme din sistemul medical referitoare la calitatea, accesul și sustenabilitatea serviciilor medicale și împreună să găsim soluțiile cele mai bune pentru un sistem de sănătate  eficient și funcțional”, spune președintele Colegiului Pacienților Timișoara, Dorin Rată.

”Asociații cu activitate în domeniul sănătățîi, fundații, ambulatorii de specialitate publice sau private, ori spitale publice sau private și sindicate, va așteptăm pe fiecare să faceți parte din schimbare. Prin votul vostru este posibil că la următorul contract cadru al C.N.A.S. să avem 3 modificări majore care pot îmbunătății sistemul medical din România!”, îndeamnă Colegiul Pacienților.

Comentarii

comentarii