Acasă Actualitate În câteva ore începe CODRU Festival 2023!

În câteva ore începe CODRU Festival 2023!

DISTRIBUIȚI

Câteva ore ne mai despart de ediția din anul 2023 a CODRU Festival. Porțile se vor deschide vineri, începând cu ora 16:00. Urmează trei zile de poveste cu muzică și artă în natură, într-un an special pentru Timișoara și întreaga țară.

Pe cele șase scene amenajate în mijlocul naturii vor urca zeci de artiști cu renume internațional. Fiecare scenă are un decor specific inspirat din povestea CODRU și este dedicată unui anumit gen muzical.

SUB SOARE este scena principală a festivalului. Vineri, sâmbătă și duminică, festivalierii vor cânta și vor dansa sub apusuri spectaculoase pe muzica artiștilor Parov Stelar, Tarja Turunen, Alborosie & Shengen Clan, Asian Dub Foundation, Alternosfera, Surorile Osoianu și Lupii lui Calancea, Subcarpați, Coma, Mădălina Pavăl, Dirty Shirt și Luna Amară.

Iubitorii de folk sau folk-rock vor avea parte de concrete extraordinare la Scena Pasărea Măiastră, cu Ada Milea, Fără Zahar, Țapinarii, Mircea Vintilă, Paulina, Spitalul de Urgență, Melting Dice și mulți alții.

Scena Lumea Nouă este dedicată genurilor rap și hip-hop. Paraziții, Fox Stevenson, Memphis & Blocksberg, K-lu, Alex Super Beats, dar și alte trupe sau DJ pot fi ascultați aici.

SUB CODRU este scena specifică genurilor muzicale drum&bass, reggae sau dubstep. Printre mulți altii, Mighty Boogie, Dubase, Injektah, Irishdub le vor oferi festivalierilor momente de excepție.

Muzica electronică va răsuna SUB NORI de la Mandu, ALEXANKADJ, The Hollywood Gand, DJ Zoolevee sau Fun(n)king Electric. Scena RAVE va fi scena energică a genului rave, muzică apreciată pentru energia intensă pe care o emite.

CODRU Festival este dedicat întregii familii, astfel că cei mici vor avea parte și în acest an de zâmbete și bucurie din partea invitaților speciali: Gașca Zurli. Concertul va avea loc duminică, 27 august, de la ora 16:30, la Scena SUB SOARE. Pe tot parcursul festivalului, alături de părinți și bunici, cei mici pot participa la ateliere creative sau de robotică, jocuri de aventură și pot învăța tot felul de lucruri despre natură de la specialiști din domeniul ecologiei.

Cei care vor să plece cu un suvenir acasă îl pot achiziționa din zona Merchandise, unde se vor găsi obiecte de decor, tricouri imprimate sau bijuterii. Iar cei care ajung flămânzi la festival sau nu au chef să gătească pe caniculă pot merge cu încredere în zona special amenajată preparatelor culinare. Aici va fi ales finalistul European Street Food Awards 2023, care va reprezenta România la finala din Germania. La fel ca anul trecut, băutura va fi servită în pahare reutilizabile Ză-Kup.

Pentru a ajunge la Pădurea Bistra puteți lua autobuzul pe linia M30 Timișoara – stația Bastion – către Ghiroda. Traseul acestuia va fi prelungit de către STPT până la locul evenimentului, iar mijlocul de transport va circula mai des în perioada 25-28 august. Prima plecare către festival este la ora 14:13 de la stația Bastion, iar ultima la ora 05:55  în sens invers.

Dacă organizatorii CODRU Festival au avut grijă să asigure buna dispoziție și relaxarea, forțele de ordine – jandarmi, polițiști și pompieri militari – prezente la eveniment se vor asigura ca toate acestea să se desfășoare în condiții de siguranță.

Comentarii

comentarii