Acasă Cultura În premieră, şocantele lucrări ale celui mai mare sculptor român în viaţă...

În premieră, şocantele lucrări ale celui mai mare sculptor român în viaţă au ajuns la Timişoara

1005
DISTRIBUIȚI

sculpturi uriaseŞocantele sculpturi ale lui Virgilius Moldovan, cel mai mare sculptor român în viaţă, au ajuns la Muzeul de Artă Timişoara, marţi 18 iulie, şi i-au lăsat cu gura căscată pe copiii, dar şi pe adulţii aflaţi în Piaţa Unirii.
Nu numai că cei prezenţi au rămas uimiţi de ceea ce au văzut, dar ei încercau inutil să analizeze uriaşele lucrări de artă şi să înţeleagă ce reprezintă, dar cu siguranţă, nu au reuşit să tragă o concluzie concludentă.
De aceea toţi cei interesaţi să afle semnificaţia şi adevărul despre mesajul acestor mega-sculpturi sunt invitaţi în 21 iulie, la 18.30, la Muzeul de Artă pentru a li se dezvălui secretul artistului şi al artei sale.
Cunoscut mai mult peste ocean și în Europa – cu precădere in Austria, în a cărei capitală locuiește si lucrează de mai bine de trei decenii – artistul Virgilius Moldovan este protagonistul expoziției de artă contemporană „MEATING” din cadrul celei de-a doua ediții a proiectului Baroque||Urban. Lucrările sale, prezentate anterior în galerii, muzee, târguri și bienale de artă din Amsterdam, Beijing, Brașov, Cluj, Craiova, Florența, Frankfurt, Köln, Linz, Miami, Nashville, Praga, Rotterdam, sau Viena, ajung pentru prima dată la Timișoara, în cadrul evenimentului găzduit, în perioada 21 iulie – 12 septembrie, de Muzeul de Artă din Timișoara și organizat de Asociația Festivalul Baroc, Muzeul de Artă Timișoara și META Gallery.

Comentarii

comentarii