Acasă Actualitate În prima zi, în 4 ore, la Maratonul Vaccinării de la Timișoara,...

În prima zi, în 4 ore, la Maratonul Vaccinării de la Timișoara, s-au vaccinat peste 700 de persoane

520
DISTRIBUIȚI

În prima zi, vineri 23 aprilie, la Maratonul Vaccinării de la CRAF Timișoara, de la ora 16.00, până la ora 20.00, s-au vaccinat peste 700 de persoane.

Maratonul Vaccinării va ține non-stop, zi și noapte, până luni dimineață, ora 08.00. Sunt pregătite până la 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de Pfizer, până la 30 de fluxuri de vaccinare, fiind implicați, de asemenea, sute de voluntari, medici și voluntari din rândul studenților mediciniști și societății civile.

Inițiatorul proiectului este prof. dr. Dorel Săndesc, președintele asociației de ATI „Aurel Mogoșeanu” Timișoara, cu sprijinul autorităților sanitare și al spitalelor și al UMFT.

Noutatea este că vaccinarea se poate face și fără programare, doar cu cartea de identitate. Acest lucru a fost decis în urma discuțiilor cu col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

În plus, se vor putea vaccina inclusiv minori cu vârste între 16 și 18 ani, cu acordul scris al unui părinte. „Nu este un formular tip/ standard. Se face de părinte, cu titlul  «Acord pentru Vaccinare», specificându-se numele și prenumele părintelui, număr și serie Carte de Identitate și faptul că este de acord cu vaccinarea fiului/fiicei”, precizează Săndesc.

UPDATE: La Maratonul Vaccinării de la Timișoara, de vineri, 23 aprilie, de la ora 16.00, până sâmbătă, 24 aprilie, dimineața, s-au vaccinați 1.450 de cetățeni, dintre care 305 pe timpul nopții
 
 
 

Comentarii

comentarii