Acasă Eveniment În puțin peste două luni, cluburile și terasele din Timișoara au primit...

În puțin peste două luni, cluburile și terasele din Timișoara au primit 27 de amenzi pentru deranjarea liniștii publice. Valoarea totală, 40.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Între 1 iunie și 11 august 2021, polițiștii locali din Timișoara au dat 27 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor legale privind liniștea publică. Cele mai multe dintre nereguli au fost constatate în Piața Unirii, pe strada Corneliu Coposu, în zona Stadion, pe malurile Begăi, în zona Muzeul Satului, și în apropierea Parcului Rozelor.

„Polițiștii locali au efectuat ample acțiuni pe raza municipiului pentru a verifica modul în care se respectă legislația referitoare la ordinea și liniștea publică pe raza municipiului, mai exact a Legii 61/1991 care sancționează organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea la intensitate mare a aparaturii muzicale la intensitate mare de natura sa tulbure liniștea locuitorilor ori producerea de zgomote, larma sau folosirea oricărui aparat , instrument la intensitate mare in localuri aflate in imediata vecinătate a imobilelor de locuit”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Instituția consideră data de 1 iunie drept începutul de „sezon”. De atunci și până în prezent, au fost date 27 de sancțiuni, în cuantum de 40.000 lei societăților comerciale care „au încălcat grav normele de conviețuire socială”. Într-un caz, ca urmare a sancțiunilor repetate aplicate de polițiștii locali, s-a demarat procedura legală de propunere a suspendării activități. Este vorba despre un local al SC DEL CORSO FAMILY SRL, societate sub care funcționa inclusiv restaurantul unde consiliera locală Ana Munteanu a organizat celebra „descindere” din luna martie.

Poliția Locală atenționează că va continua acțiunile privind  tulburarea liniștii publice și că vor lua masuri severe de sancționare atât în cazul persoanelor juridice, dar și în cazul persoanelor fizice. „Solicitam pe aceasta cale cetățenilor să ne solicite sprijinul în cazul în care se deranjează liniștea publică la telefoanele 0256.968 și 0256.246.112”, mai transmit reprezentanții instituției.

Comentarii

comentarii