Acasă Actualitate În Timiş se înfiinţează camera agricolă

În Timiş se înfiinţează camera agricolă

DISTRIBUIȚI

Unii consilieri au votat în favoarea proiectului numai pentru a-şi primi oamenii salariile
“Cine a dat această hotărâre de guvern a dat-o din prostie. Nu a făcut descentralizare”, a spus Viorel Matei
Pe ordinea de zi a plenul Consiliului Judeţean Timiş de vineri a fost şi proiectul de hotărâre care se referea la înfiinţarea Camerei Agricole Timiş. Mai precis, această cameră agricolă se înfiinţează de la 1 martie, prin reorganizarea Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Timiş, care se desfiinţează. Proiectul a venit pe masa consilierilor în urma unei hotărâri de guvern care prevede transformarea oficiului în cameră agricolă şi trecerea acestei camere agricole în subordinea CJ Timiş. Motivul care i-a făcut pe unii consilieri să voteze acest proiect, calificat de o parte din consilieri ca unul complet aberant, a fost faptul că dacă nu votau acest proiect de hotărâre, prin care oficiul se transformă în cameră, angajaţii Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Timiş rămâneau fără salarii.

“Cine a dat această hotărâre de guvern a dat-o din prostie”
“Camerele agricole europene sunt organizate de jos în sus. Agricultorii decid, îşi fac programe, proiecte, e pe modelul autofinanţării din impozitul pe teren, din cotizaţie. Există parteneriat cu guvernul, dar niciodată o subordonare. Datorită acestui fapt, fermierii, agricultorii din alte ţări europene au drepturi duble sau triple faţă de cei din România. Cine a dat această hotărâre de guvern a dat-o din prostie. Nu a făcut descentralizare”, a spus consilierul judeţean Viorel Matei – preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş.

“În rest, e o aberaţie”
Totuşi, proiectul a fost votat de consilieri, în ideea ca angajaţii oficiului să-şi primească salariile. “Deşi legea este o prostie în sine, vreau să atrag atenţia cu salariile. Ca aceşti oameni să nu rămână fără bani trebuie aprobată în plen această hotărâre. În rest, e o aberaţie”, a spus şi consilierul judeţean Adrian Negoiţă. “Această denumire de cameră agricolă nu trebuie să o însuşim, pentru că nu este cameră agricolă. Trebuie să ne aliniem normelor europene”, a mai spus Viorel Matei.

Comentarii

comentarii