Acasă Actualitate În Timiș, 250 de persoane confirmate cu COVID19, joi. 148, în Timișoara,...

În Timiș, 250 de persoane confirmate cu COVID19, joi. 148, în Timișoara, 12 în Lugoj

DISTRIBUIȚI

Conform DSP Timiș, în județ, un număr de 353  persoane au fost carantinate și au intrat în izolare 265 persoane. Situația epidemiologică, în Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:

Numărul de persoane confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore este 250 – a informat DSP Timiș, joi 17 decembrie.

Timișoara –148, Lugoj -12, Buziaș -1, Ciacova-2, Făget-7,  Jimbolia-2, Recaș-1, Sânnicolau Mare -2, Bethausen -3, Biled-3, Bogda-2, Boldur-1, Bucovăț -1, Cărpiniș – 3, Cenad – 1, Darova- 1, Dudeștii Noi -1, Dumbrăvița – 13, Fardea -1, Găvojdia-1, Ghiroda-5, Giarmata -2, Giera-1, Giroc- 12, Mosnita Noua- 2, Nădrag-1,  Pădureni -3, Parta -1, Pișchia-1, Remetea Mare -2, Săcălaz- 4, Sag-1,  Sânandrei -1, Sanmihaiu Român-4, Saravale-1,  Teremia Mare -1, Topolovățu Mare -1, Valcani-1.

Număr de teste 1976

Joi dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19: 375

Număr persoane internate la ATI : 61

Numărul de cadre medicale confirmate COVID-19 in ultimele 24 de ore: 5

Număr de decese în ultimele 24 de ore: 7

Număr total de decese 486

Structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Mulțumim operatorilor economici care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare.

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă!

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați numărul 112 doar în caz de urgență.

Vă reamintim că este în funcțiune și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au nevoie de informații sau au sesizări referitoare la infecția cu coronavirus sunt operaționalizate următoarele numere de telefon: Direcția de Sănătate Publică Timiș – 0770850736 – 0770849869.

Comentarii

comentarii