Acasă Editorial Un abuz cât o crimă: Cruce vandalizată de un medic psihiatru din...

Un abuz cât o crimă: Cruce vandalizată de un medic psihiatru din Bihor!

DISTRIBUIȚI

Astăzi, de Ziua Martirilor Revoluției de la Timișoara, lacrimi pe mormintele celor au luptat pentru libertate, pentru reîntoarcerea la valorile creștine, pentru libertatea de exprimare: ”Vom muri și vom fi liberi!” Cine ar fi crezut că la 31 de ani de la Revoluția Autentică a Timișorenilor, la un pas de Timișoara, în județul Bihor, un medic, femeie, psihiatru în cadrul Spitalului Ștei, pentru criminalii bolnavi psihici, o să distrugă o cruce? Una monumentală! Ridicată de cel care tocmai a fost ”eliminat” din ecuația managerială, pe motivul că nu era…”de-ai noștri”. La Spitalul Ștei a fost manager domnul Ciprian Luca, un om energic, tânăr, credincios, atașat bolnavilor cărora le-a schimbat viața (pe larg, în Ziua de Vest, o să apară un reportaj complex despre această dramă): a realizat ateliere de terapie prin arta, ergoterapie, a reușit să recupereze câteva zeci de pacienți, care au acum un alt regim. Ciprian Luca a făcut, alături de oamenii cu destine tragice, fermă, ateliere, un parc în care să se plimbe, a ridicat o biserică și o cruce mare, cu toate aprobările, în fața spitalului.

I-a expirat mandatul, iar Ministeriul Sănătății, după o consultare cu domnul Ilie Bolojan, care nu mai are nevoie de prezentări, au decis să nu mai prelungească mandatul și să o înscăuneze pe psihiatra Ghilea, pensionară – reangajată, care deja a ”reușit” să strice circuitele, și să aducă ”puțin Covid” în spital.

Ceea ce este de speriat, de crucit, de făcut semne mistice, este atitudinea diabolică față de crucea din fața spitalului. A distrus CRUCEA lui Hristos, a dărâmat-o, precum Nicolae Ceaușescu a dărâmat crucile și bisericile din București. Cât de pervers poate fi cineva, care face astfel. Domnul Bolojan știe oare că a propus la conducerea unui spital pentru oameni cu destine, oricum, distruse, o persoană cu mari probleme spirituale? Știe oare că aceste atitudini monstruoase sunt magneți pentru răul care va veni pe capul persoanei?

Cine este distrugătoare Crucii lui Hristos? Ce metehne are? Ce unde malefice o bântuie? Doamne, mă cutremur, rememorez citate din Biblie și din clasicii universali, un fel de ”colecție mistică de cuvinte grele”, pe care, citindu-le, această ”femeie – robot, anti – Hristos”, s-ar cutremura, ar fugi în lume, de spaima lumii și a lui Dumnezeu! Iată ce spune un teolog din Timișoara, despre aceste fapte: ”Cine face asta poartă semnul lui Antihrist! Crucea nu poate fi separată de lucrarea mântuitoare a Fiului lui Dumnezeu. Acum, înaintea Întâmpinării Nașterii Pruncului Isus Hristos, cine face asta se aseamănă cu Irod, ucigătorul de prunci”.

Distrugătoarea Crucii trebuie să dea socoteală, în fața legii (distrugerea Crucii este acțiune de vandalizare, sub incidența codului penal) și în fața lui Dumnezeu! Aici, el, Singur știe ce are de făcut!

Mi-e milă de sărmana doctoriță, dar și de Nelu Tătaru, un ministru care nici măcar nu a verificat vreodată cum arăta spitalul acela, până la data de 1 decembrie…cu cinci zile înaintea alegerilor, în care el, Tătaru, a adus un ”minus” procentelor PNL!

Comentarii

comentarii