Acasă Actualitate În timp ce cadrele medicale se vaccinează, câțiva nemulțumiți au protestat anti-vaccin...

În timp ce cadrele medicale se vaccinează, câțiva nemulțumiți au protestat anti-vaccin şi anti-mască în Piaţa Victoriei din Timişoara

910
DISTRIBUIȚI

Câteva persoane, majoritatea purtând mască şi agitând steaguri tricolore, s-au adunat, duminică, în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a protesta faţă de obligativitatea portului măştii în spaţii publice.

De asemenea, un alt obiect al protestului l-a constituit campania de vaccinare, care a început, duminică, în România, în cele 10 centre constituite în acest sens în spitalele din linia întâi.

Participanţii la protest au fost iniţial expuşi discursului unui cetăţean care a vorbit la microfon fără să poarte mască.

Din spusele sale, reiese că individul este avocat, întrucât s-a referit la colegii săi, avocaţii din Parlament, care ar fi reuşit să blocheze o iniţiativă legislativă menită să facă vaccinarea obligatorie.

Vaccinarea anti-COVID este voluntară, conform autorităţilor din România, însă asta n-a constituit un argument pentru cetăţeanul cu microfon, care a aruncat blamul asupra vaccinării, în general, şi asupra sectorului farmaceutic, în special:

“Vin vaccinuri făcute ca pentru lumea a treia şi când să răspundă producătorul, acesta nu răspunde. Păi ce, noi suntem cobaii lor? Înainte, o să spuneţi, pe vremea lui Ceauşescu, toată lumea era vaccinată. E adevărat, dar România nu era atunci supusă de Big Farma şi nici nu devenise colonie semi-occidentală sau semi-americană”, a spus el.

“O singură moarte ar fi trebuit să fie de ajuns pentru a împiedica vaccinul să intre pe piaţă”, a opinat animatorul mitingului, adăugând că, în SUA, ar fi “zeci de oameni paralizaţi” în urma administrării vaccinului dar presa, care reflectă “doar ce vrea guvernul”, nu relatează nimic despre asta.

Pe paginile de Facebook opiniile sunt împărţite. Unii comentatori îi laudă pe participanţi pentru că “au curaj să spună adevărul”, alţii îi acuză de propagandă falsă.

“Mâncați atunci usturoi și piper, poate așa o să scăpați de viruși”, îi invită un internaut pe susţinătorii protestului.

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii