Acasă Eveniment Încă un weekend plin de amenzi în trafic

Încă un weekend plin de amenzi în trafic

529
DISTRIBUIȚI

Zilele de week-end nu au fost deloc libere pentru poliţiştii rutieri din Timiș. Aceștia au aplicat aproape 300 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 28 de permise de conducere ale șoferilor indisciplinați. În șase cazuri s-au constatat și infracțiuni săvârșite în trafic.

În perioada 13-15 septembrie, poliţiştii rutieri au încercat să prevină şi să combată principalele cauze generatoare de accidente, să reducă riscul rutier pe drumurile naţionale, judeţene şi în localităţi. În primul rând au fost avute în vedere combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi depistarea celor care nu respectă normele legale referitoare la viteza de deplasare.

Dintre cele 288 de sancţiuni contravenţionale acordate, 125 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. S-au suspendat 28 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză sau conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Un caz excepțional a fost depistat de polițiști pe 15 septembrie. Un bărbat de 30 ani a fost prins, în jurul orei 17, de polițiștii Serviciului Rutier Timiș conducând pe Calea Lipovei din Timișoara un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 1.39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Și pe 14 septembrie, o persoană a fost prinsă conducând cu alcoolemie foarte mare. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, depistat de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz, în timpul unui control, pe DN 59A, pe raza localității Săcălaz. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de „doar” 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz, făptașul a fost condus la spital pentru stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Comentarii

comentarii