Acasă Actualitate Încep ”Conferințele de la Timișoara”

Încep ”Conferințele de la Timișoara”

DISTRIBUIȚI

Joi, 19 octombrie, de la ora 18:30, Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș va găzdui prima Conferință de la Timișoara, eveniment în cadrul căruia prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, unul dintre cei mai străluciți istorici ai noștri, și scriitorul Mihail Neamțu, o voce autentică a cetății, vor explora “marile iubiri” alături de public și colegi din mediul universitar. Moderatorul serii va fi conf. univ. dr. Claudiu T. Arieșan, renumit clasicist și om de televiziune.

De-a lungul vremii, marile iubiri au fost subiectul nenumăratelor romane, poezii și opere de artă, toate încercând să dezvăluie profunzimile și nuanțele acestui sentiment extraordinar care marchează și transformă destine.

Intrarea este liberă. Pentru a-și asigura un loc, persoanele interesate sunt rugate să se înregistreze pe https://timisoaramea.ro

„Conferințele de la Timișoara” sunt finanțate de Consiliul Județean Timiș și organizate de Biblioteca Județeană „Sorin Titel” în parteneriat cu Lider. AI, Clubul Marile Cărți și Eximtur. Aceste evenimente se doresc a fi o pledoarie pentru lectură și un mesaj de susținere a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Fiecare dintre cele trei conferințe promite să fie o călătorie intelectuală memorabilă, iar întâlnirea cu invitații de excepție să ofere o oportunitate unică de a dobândi noi perspective și cunoștințe.

Comentarii

comentarii