Acasă Actualitate Începe Gala Societății Civile 2019

Începe Gala Societății Civile 2019

474
DISTRIBUIȚI

Asociațiile, fundațiile, federațiile din zona de vest – județele Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara, dar și grupuri de inițiativă sau persoane fizice cu inițiativă civică – sunt așteptate să-și înscrie proiectele de activism social la Gala Societății Civile 2019, în perioada 13 februarie – 25 martie.

Secțiunile competiției sunt:  Categoria A: Educație, Învățământ, CercetareArtă și CulturăApărarea drepturilor individuale/ colectiveComportament civic și Participare publicăSănătateIncluziune socialăServicii de Asistență socialăProtecția mediuluiDezvoltare economică și socială; Categoria B: Proiecte și campanii de VoluntariatProiecte pentru Tineret; Categoria C:ProgrameInițiative Cetățenești și Campanii de comunicare pe teme sociale; Categoria D/ Premii Speciale: Premiul Special Organizația NEW ENTRY și Premiul Special pentru INOVAȚIE. În secțiunile Inițiative Cetățenești și Premiul Special Organizația NEW ENTRY vor fi încadrate automat toate proiectele care întrunesc caracteristicile specifice menționate în regulamentul competiției.

Campanii de comunicare pe teme sociale –aceasta este singura secțiune din cadrul competiției în care pot fi înscrise campanii de către orice entitate, nu doar ONG, grup de inițiativă sau persoană fizică. Sunt acceptate înscrieri din partea agențiilor de comunicare, companiilor, dar și din partea instituțiilor publice.

În cele 16 ediții de până acum, Gala Societății Civile a premiat peste 700 de inițiative generate de sectorul neguvernamental local, care au reușit să aducă schimbări pozitive majore în societate, proiecte care investesc în România și în viitorul său. Un astfel de exemplu este proiectul „Noi facem un spital” al Asociației Dăruiește Viață, desemnat marele câștigător al Galei Societății Civile 2018.

Înscrierea în competiție se face exclusiv online, accesând site-ul Galei Societății Civile și completând formularul de înscriere.

Pentru a accesa formularul de înscriere fiecare posibil participant trebuie sa își creeze un cont pe site. După activare, utilizatorii trebuie să se logheze folosind datele furnizate în formularul de creare a contului (User = adresa de e-mail și parola). După logare, participanții sunt invitați să acceseze secțiunea Competiție – Înscrie un proiect pentru accesarea formularului ce permite înscrierea în competiție.

Perioada de înscriere a proiectelor va fi urmată de validarea acestora, iar pe data de 4 aprilie 2019 va fi făcută publică lista finală a proiectelor care intră în competiția finală.

Proiectele validate vor fi evaluate de un juriu format din peste 40 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, sociologi, cercetători, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile, consultanți în CSR, comunicare, corporate affairs și community affairs.

 

Comentarii

comentarii