Acasă Actualitate Începe proiectarea pentru noul pod peste Bega, de la Remetea Mare

Începe proiectarea pentru noul pod peste Bega, de la Remetea Mare

DISTRIBUIȚI

Pe drumul dintre Remetea Mare și Bucovăț se va construi un nou pod peste Bega, care îl va înlocui pe cel existent, vechi de o sută de ani. Consiliul Județean Timiș a semnat contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru realizarea unui nou pod, la pachet cu amenajarea unui nou drum de legătură și modernizarea intersecției cu drumul național.

În următoarele zile, reprezentanții firmei câștigătoare a licitației, MEM Project Construct din Iași, vor veni la Remetea pentru a analiza situația la fața locului și a stabili cea mai bună variantă pentru realizarea noului pod și al întregului ansamblu de acces dinspre DN6 – Remetea Mare spre Bucovăț.

”Podul cu pricina este în exploatare de peste 100 de ani, iar condițiile de siguranță și confort pentru circulația rutieră nu mai corespund cu normele tehnice în vigoare.

Așadar, parcurgem cu atenție, dar și cu operativitate maximă, toate procedurile pentru finalizarea cât mai rapidă a acestei investiții ce va avea un impact pozitiv major pentru locuitorii din zonă. Între timp, trag un semnal de alarma și îndemn șoferii la responsabilitate și la respectarea măsurilor de restricționare a traficului greu pe pod. De asemenea, vom continua să îi sancționăm pe cei care sfidează legea și îi pun în pericol ceilalți”, spune Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

Comentarii

comentarii