Acasă Actualitate La Birda au demarat lucrările la un nou sens giratoriu

La Birda au demarat lucrările la un nou sens giratoriu

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a dat startul realizării la Birda a unui nou sens giratoriu, aflat la intersecția dintre DJ 595C și DN 58B, aflat la curba de la intrarea în localitate. Noul sens giratoriu va fi amenajat cu patru ieșiri, spre Birda, Voiteg, Deta și Denta.

Respectiva investiție era necesară pentru a asigura siguranța circulației rutiere din zonă.

”Am marcat începerea lucrărilor împreună cu reprezentanți ai societăților și ai instituțiilor implicate în acest proiect ce are ca termen de finalizare 2 luni.

Dezvoltarea Timișului se face aplecându-ne spre nevoile specifice ale fiecărei comunități. Pentru Birda, era nevoie de o soluție care să sporească siguranța rutieră în acea intersecție cu vizibilitate redusă. Consiliul Judeţean Timiş a înțeles necesitatea unei astfel de soluții și a hotărât să finanțeze acest proiect benefic nu doar pentru birdeni, ci și pentru toți timișenii ce vor circula pe ruta respectivă”, a anunțat Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Investiția, proiectare și execuție vor fi realizate de o asociere de două firme, Max Agro Center SRL și Triskele SRL pentru 2,3 milioane de lei fără TVA.

Conform proiectului, lățimea căii inelare a sensului giratoriu va fi de 7 metri, formată dintr-o singură bandă de circulație, la care se adaugă zona de siguranță cu lățimea de 2 metri, amplasată tot pe conturul interior sensului giratoriu. Zona de siguranță are structura rutieră carosabilă amenajată din dale de beton cu grosimea de 8 centimetri; accesul la proprietățile adiacente drumului național se face prin intermediul unui drum colector, cu o singură bandă de circulație, dar cu circulație pe ambele sensuri, având o lățime a platformei de 4 metri. De asemenea, sensul giratoriu s-a proiectat cu patru brațe de intrare, respectiv ieşiri, fiecare cu o bandă de circulație pe sens (sensurile fiind separate de insule separatoare), iar lățimea brațelor de intrare/ieșire din sensul giratoriu va fi de 4 metri respectiv 4,50 metri, conform planului de situație.

 

 

Comentarii

comentarii