Acasă Actualitate Începe recepţia la deponeul de la Ghizela şi se aşteaptă banii de...

Începe recepţia la deponeul de la Ghizela şi se aşteaptă banii de la UE

358
DISTRIBUIȚI

Construcţia deponeul ecologic de la Ghizela se apropie de final. Consilierii judeţeni au fost acolo, a fost şi comitetul de monitorizare de la Ministerul Mediului. Acum a venit, în sfârşit, şi raportul cost-beneficiu şi se poate demara licitaţia pentru desemnarea unui operator. Cel mai probabil, deponeul de la Ghizela va avea un operator în luna septembrie. Consiliul Judeţean Timiş a finanţat acest proiect din bani proprii, banii de la Uniunea Europeană urmând să vină în lunile ce vor urma…

„Avem şanse ca luna aceasta să se semneze finanţarea”

„Intrăm în procedură de recepţie. Au fost eforturi mari din partea consiliului judeţean de a finanţa această lucrare. Acum, după ce aprobăm studiul de fezabilitate cu indicatorii economici, dosarul poate pleca la Bruxelles. Avem şanse ca luna aceasta să se semneze finanţarea. Atunci avem posibilitatea să continuăm imediat şi alte investiţii din cadrul sistemului integrat de management al deşeurilor. Având indicatorii aprobaţi, putem completa aplicaţia. În momentul în care avem operatorul, putem depozita la Ghizela deşeurile. Nu am pierdut timpul. Am demonstrat că tehnic am lucrat mai bine decât echipe de consultanţă ale ministerului”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu.

Mai trebuie… operator

„Am achitat în jur de 14 milioane de euro, vom mai achita până la sfârşitul lunii probabil până la nivelul a 21 milioane de euro”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. Proiectul mare va costa undeva în jur de 51,5 milioane de euro. Consiliul judeţean va primi probabil o primă tranşă din bani de la UE. Ultima problemă care rămâne acum este operatorul – trebuie să se dea drumul la licitaţia pentru operator.

Comentarii

comentarii