Acasă Cultura Înţelegere între Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană şi instituţiile de cultură...

Înţelegere între Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană şi instituţiile de cultură din oraş

DISTRIBUIȚI

atcce

Cele mai mari instituţii de cultură din Timişoara se alătură campaniei de informare „Cultura unește comunitatea”, derulată de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014. 

Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul German de Stat Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Teatrul de Păpuşi „Merlin”, Opera Naţională Română Timişoara şi Filarmonica „Banatul” Timişoara transmit date despre candidatură publicului care frecventează spectacolele şi concertele organizate de aceste instituţii.

Peste 5.000 de materiale informative, pliante şi broşuri, în limbile română, germană şi maghiară, vor fi distribuite prin intermediul teatrelor, Operei şi Filarmonicii. Astfel, fiecare persoană care va cumpăra un bilet la spectacolele de teatru, de operă sau la concertele filarmonicii va primi şi un pliant în care sunt prezentate informaţii despre programul Capitale Culturale Europene, despre etapele pe care Timişoara le are de parcurs până în anul 2021, când poate deţine titlul, despre modul în care timişorenii se pot implica şi pot susţine proiectul pentru ca acesta să fie unul de succes.

„Munca în echipă, colaborarea, încrederea sunt elemente esenţiale pentru succesul candidaturii Timişoarei. Directorii Teatrului Naţional Timişoara, Teatrului German de Stat Timişoara, Teatrului Maghiar de Stat «Csiky Gergely», Teatrului de Păpuşi «Merlin», Operei Naţionale Române Timişoara şi Filarmonicii «Banatul» Timişoara sprijină şi de această dată activităţile Asociaţiei prin participarea la campania de informare «Cultura uneşte comunitatea». Prin intermediul acestor instituţii de cultură, publicul timişorean este invitat să susţină oraşul şi să se informeze cu privire la această oportunitate unică pe care o avem în următorii ani. Soarta oraşului pe termen mediu şi lung este în mâna noastră, a comunităţii, prin urmare, o bună cunoaştere a programului de către cât mai mulţi timişoreni e un pas important în pregătirea candidaturii. E timpul să ne unim în jurul acestei idei ca să obţinem ceea ce ne dorim pentru viitorul nostru comun”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Comentarii

comentarii