Acasă Actualitate Herghelia Izvin – explicații din partea unui profesionist: Ing. Octavian Câmpureanu

Herghelia Izvin – explicații din partea unui profesionist: Ing. Octavian Câmpureanu

DISTRIBUIȚI

Octavian Campureanu seful Hergheliei IzvinArticolul „Viaţa ecvestră în Timişoara, între performanţă şi constrângeri”, publicat de ZIUA de Vest, miercuri 27 mai, a tulburat apele la Herghelia Izvin. În articol, Vadim Iavorovski face unele afirmaţii considerate false de către conducere.

Astfel,  ing. Octavian Gabriel Câmpureanu, şeful hergheliei, ne-a contactat la redacţie ca să mai publicăm un articol, vis-a-vis de primul material.
El a spus următoarele: „Nu vreau să fie un drept la replică, nici nu vreau să intru cu domnul Iavorovski în polemică, ci vreau ca cetăţenii să cunoască adevărul, vis-a-vis de Herghelia de la Izvin, de Manejul din Timişoara şi de domnul Vadim Glad-Iavorovski”, a declarat Câmpureanu.
În continuare redăm argumentele şi explicaţiile ing. Octavian Gabriel Câmpureanu:
„În acel articol se spune că manejul este destinat atât activității de agrement, cât și activității sportive. Cu toate acestea, doar 2-3 persoane interesate de ore de călărie trec pragul manejului în timpul săptămânii și puțin mai mulți în weekend. Dar de lipsa clienţilor pentru agrementul ecvestru se face vinovat tot Vadim Iavorovski care este antrenorul şi administratorul Manejului Timişoara.  Există o fişa a postului cu obligaţiile domnului Iavorovski pe care şi-a însuşit-o şi a semnat-o. El este obligat să asigure curăţenia, întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi la manej. Este obligat să anunţe superiorul când apar unele incidente, să depună la sfârşitul fiecărei luni un raport scris vis-a-vis de activitatea desfăşurată şi după fiecare concurs. Din păcate, nu e depus niciun raport. El asigură asistenţa cailor clienţilor aflaţi în pensiune, ţine registru cu evidenţa persoanelor ce fac agrement, dar aceste documente nu există depuse. Coordonează activităţile tuturor salariaţilor de la manej. Promovează imaginea manejului, gestionează bunurile din incintă. Asigură relaţiile dintre clienţi şi personalul care asigură asistenţa animalelor din pensiune. Rezolvă reclamaţiile clienţilor. Sunt o parte dintre obligaţiile lui Vadim. Acestea sunt legate de articolul ce a fost scris. Domnul Vadim nu are ce să discute cu presa. Romsilva are purtător de cuvânt.
Vadim este antrenor şi el răspunde de activitatea de acolo. În momentul în care el e plecat, activitatea manejului nu se închide. Ce spune el este neadevărat, fiindcă noi mai avem un angajat instructor care are diplomă dată de Federaţia Română Ecvestră şi carnet de instructor vizat la zi. Are o experienţă de 40 de ani şi are toate calificările şi atestatele necesare şi în termen.
În perioada 2004 -2012 nu au fost numai şase concursuri, aşa cum spune domnul Vadim, ci cel puţin 2 pe an. Cele 6 pe care zice că le-a organizat Vadim, nu le-a organizat Vadim, ci Regia Naţională a Pădurii care a alocat peste 45.000 de lei anual. Vadim nu ştie că pentru a putea să faci investiţii să repari grajduri e nevoie de timp, fiind o întreprindere de stat unde banul este drămuit şi controlat. Proiectul pentru renovarea grajdului este făcut înainte de a veni Vadim  şi aprobat prin Consiliul Director al Direcţiei Silvice Timiş şi de RNP, iar banii sunt de la DST, cu aprobarea RNP. Domnul Iavorovski nu are niciun merit în repararea grajdului. Înainte de venirea lui Vadim existau 6 cai particulari nu 3, chiar mult mai mulţi, dar aflând lumea că grajdul intră în reparaţie s-a retras, fiindcă animalele rămâneau fără acoperiş. Acum sunt 15 cai pentru care se plăteşte chirie la noi. Ne-au plecat 4 clienţi nemulţumiţi de atitudinea şi comportamentului domnului Iavorovski. Dovadă stau cele 6 reclamaţii care există înregistrate la noi. Sunt şi alţi proprietari de cai nemulţumiţi, dar de frică, de modul în care domnul Vadim se poartă cu clienţii, preferă să nu vorbească.
E fals când spune că de doi ani și jumătate Herghelia Izvin nu s-a interesat de potcovirea cailor. Pentru potcovitul cailor domnul Vadim a avut plătit om zilier din banii hergheliei. Sportivii îşi potcovesc caii din banii proprii, că sunt cai privaţi. Sportivii pot participa la concursuri sub stindardul Romsilva, dar noi suntem firmă de stat şi nu avem buget pentru asta nu putem să le decontăm cazare, masă etc. Noi le punem la dispoziţie baza, echipamentul şi caii. Noi nu putem să plătim călăreţii fiind privaţi şi nu sunt angajaţii Romsilva. Nu a fost niciun accident la manej. Vadim spune că refuzăm călăreţi, dar noi nu refuzăm pe nimeni. Nu nu facem altceva decât punem la dispoziţie echipamentul şi caii. Nu plătim deplasări altor persoane.
În articol se susţine că din toate filialele locale Romsilva singurele performanţe notable au fost făcute la Timişoara. Se poate să fi fost făcute la Timişoara, dar aceste performanţe au fost făcute cu cai privaţi şi cu persoane private. Nu cu caii Romsilva. Nu cu caii pe care Vadim îi are în dresaj şi avea obligaţia să îi promoveze. Rezultatele „excepţionale” ale domnului Vadim sunt la Federaţia Ecvestră Română şi se pot vedea oricând.
Titlul de campion este luat de o fetiţă pe care domnul Iavorovski a refuzat să o antreneze în ultimele trei etape ale campionatului, interzicându-i să mai călărească pe cal Romsilva. Se laudă cu un campion care a luat titlul pe spinarea lui cu un cal privat. Fetiţa e legitimată la Romsilva dar ea a concurat pe cal privat fără Romsilva. Titlul naţional pe care l-a obţinut nu Vadim l-a obţinut, ci părinţii fetei care la ultimele ediţii de campionat s-au dus fără suport tehnic, fără Vadim care a refuzat să o mai antreneze pe fetiţă, certându-se cu părinţii ei. Titlul nu este obţinut de el. Nici măcar titlul de campion naţional.
Domnul Vadim a fost anul trecut la un curs care i s-a decontat de către Regia Naţională. Frustrarea dânsului porneşte de la alt curs pe care ar vrea să îl facă pe cheltuiala RNP, ce are loc la Minsk la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie, care nu are nicio legătură cu activitatea pe care el o desfăşoară. E un curs pentru probă completă care la noi nu există. Domnul Vadim a vrut să participe la toate concursurile, fiind preşedintele Consiliului de arbitri. La toate concursurile unde participă el o face pe bani şi vrea să primească bani şi de la AFE şi de la DST. Noi nu avem posibilitatea să decontăm plimbările domnului Vadim. Nu au fost probleme să îi dăm concediu când a avut nevoie. Noi întotdeauna i-am acordat concediu, să îşi reezolve problemele personale, dar nu avem voie să îi decontăm cheltuielile, dacă nu fac parte din programul nostru. Noi nu alergăm după medalii şi nu ne trebuie glorie, ne trebuie animale performante şi asta se face printr-un antrenament zilnic făcut de un specialist” – a declarat ing. Octavian Gabriel Câmpureanu.

 

Comentarii

comentarii