Acasă Actualitate Îngrozit (chiar dacă neagă) de valul de violențe și de clanurile interlope...

Îngrozit (chiar dacă neagă) de valul de violențe și de clanurile interlope primarul Nicolae Robu vrea angajarea de primărie a unei firme de pază. Indiferent cât costă

834
DISTRIBUIȚI

În urmă cu câteva săptămâni, primarul Nicolae Robu susținea că Timișoara este cel mai sigur oraș din țară. Și că aici nu acționează clanuri mafiote. A urmat apoi un val de arestări care au decimat clanurile de interlopi din oraș, clanuri cu legături chiar în… biroul primarului. Prin fostul său consilier personal, Ionuț Nasleu, uns director într-o societate a Primăriei Timișoara.

A urmat apoi, chiar săptămâna trecută, cazul cutremurător din Liceul de Muzică din Timişoara, când un necunoscut cu anumite “nevoi” a intrat în toaleta fetelor şi a agresat sexual o fetiţă de clasa I.

Pus în fața cruntei realități, primarul Nicolae Robu a anunţat astăzi că se doreşte angajarea unei firme de pază la nivel municipal, pentru a preveni astfel de incidente periculoase. Incidente pe care Poliția Locală, ocupată cu paza panseluțelor din pasaje și cu însoțirea edilului în escapadele sale prin centrul Timișoarei, nu este în stare să de prevină.

“Ne vom trezi că vom fi invadaţi de tot felul de furnizori de droguri, etnobotanice, tot felul de substanţe care alterează mintea. E de salutat orice intervenţie pe care o vedem din partea acestor instituţii iar noi trebuie să le venim în sprijin. Aceşti indivizi certaţi cu legea nu au nicio jenă, nicio apăsare de conştiinţă să-i ademenească pe copii şi bântuie în jurul şcolilor încercând să-i atragă. La început gratuit, să le facă o bucurie, apoi copiii încep să aibă dependenţă, să fure bani de acasă şi să rătăcească de la normalitate. (…). Nu putem lăsa lucrurile aşa. De îndată ce vom avea o firmă de pază angajată în Timişoara pentru servicii de pază pe lângă primăria Timişoara, vom avea oameni de pază prezenţi în jurul şcolilor pentru a-i apăra pe copii de astfel de indivizi”, a spus Nicolae Robu.

Din nou primarul neagă realitatea, furnizorii de droguri fiind prezenți de mult timp în viața orașului, lucru confirmat chiar de recentele acțiuni ale DIICOT.

Primarul a continuat însă cu explicațiile fanteziste, spunând că au fost reduse deja cu 15 posturile de pază din Poliţia Locală, pentru că sunt necesare şi efective din poliţia locală pentru paza multor altor obiective de interes în oraş.

În consecinţă, soluţia sa “e să externalizăm paza şi să creştem astfel numărul de poliţişti. Noi avem limitat numărul de posturi totale. Nu avem destui poliţişti să asigurăm securitatea impecabilă în oraş. Singura soluţie e să reducem componenta de pază din Poliţia Locală şi să o creştem pe cea poliţienească, prin externalizare. Vom avea grijă să punem în caietul de sarcini servicii de pază mai bune decât asigurăm azi cu oameni de pază din Poliţia Locală. Şcolile, în primul rând le vom păzi, dar şi obiectivele noastre. Nu vrem să ţinem poliţiştii noştri să le păzească. Vrem să le păzim cu firme specializate în pază”, a adăugat primarul Nicolae Robu.

El a spus că nu ştie care ar fi costurile, de acest aspect urmând să se informeze city managerul, pentru că “securitatea bunurilor şi a persoanelor, mai ales a copiilor, e mai importantă decât banii pe care-i cheltuim. E o cheltuială cu folos”.

Comentarii

comentarii