Acasă Actualitate Înmulţirea chimică a banilor – metodă pentru falsificarea euro

Înmulţirea chimică a banilor – metodă pentru falsificarea euro

238
DISTRIBUIȚI

altTrei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 34 de ani, care se ocupau cu falsificarea de monedă şi înşelăciuni, au fost prinşi în flagrant de către poliţiştii timişeni, după ce au înşelat un cetăţean cu 10.000 de euro.
Tinerii au fost identificaţi şi reţinuţi, joi, de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii. Tinerii acţionau pe raza Timişoarei şi erau constituiţi într-un grup care se ocupa cu falsificarea de monedă şi înşelăciuni.
Potrivit Poliţiei Timiş, doi dintre tineri au domiciliul în Franţa, iar o a treia – o tânără de 23 de ani, locuieşte în Denta, judeţul Timiş. Ei prezentau victimelor, prin intermediul fetei de 23 de ani, un mod prin care se poate multiplica valuta, prin utilizarea unor negative de bancnote în euro, care ar fi fost sustrase de la o bancă din Elveţia şi care, în urma impregnării cu anumite substanţe chimice, ar fi devenit bancnote reale. Cei trei tineri foloseau suma de bani pusă la dispoziţie de victime peste care aşezau aşa-zisele negative, apoi pulverizau anumite substanţe, le împachetau, iar la plecare solicitau persoanei în cauză să nu deschidă pachetul respectiv timp de câteva ore deoarece substanţele folosite de ei îşi pierdeau efectul. Profitând de neatenţia victimelor, cei în cauză schimbau pachetul cu valuta reală şi le dădeau victimelor un pachet identic în care se aflau doar hârtii.
Tinerii au fost duşi la sediul Poliţiei Timiş pentru cercetări şi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, cu propunerea de arestare preventivă pentru înşelăciune. Datele vor fi coroborate cu fapte similare pe raza altor judeţe din ţară.

Comentarii

comentarii