Acasă Actualitate Inotul reşiţean – în cădere liberă, cu tot cu bazine

Inotul reşiţean – în cădere liberă, cu tot cu bazine

DISTRIBUIȚI

Nume ca Luminiţa Dobrescu spun totul despre înotul reşiţean. Din păcate, performanţele perioadei în care Luminiţa Dobrescu reprezenta România la olimpiade, ca mulţi alţi înotători de renume, cu care ne-am mândrit la competiţiile europene sau mondiale riscă să nu mai rămână nici măcar istorie. Construit în 1954, bazinul de înot „7 Noiembrie” ducea cu sine istoria a zeci şi zeci de sportivi de aur, argint sau bronz. Cu toate acestea, se pare că performanţele lor nu au reuşit să convingă autorităţile judeţene şi locale în materie de sport ca să facă ceva şi să salveze acest simbol al Reşiţei. „Primăria Municipiului Reşiţa, eu personal, am făcut numeroase demersuri la eşaloanele superioare, cât şi la Compania Naţională de Investiţii, în vederea obţinerii de fonduri pentru consolidarea şi reabilitarea clădirii, dar toate solicitările s-au soldat cu răspunsuri nefavorabile”, explică primarul Mihai Stepanescu.
Deşi s-au găsit sute de mii de euro pentru un patinoar care stă mai mult închis, patinajul fiind o ramură sportivă unde Reşiţa nu a avut niciodată performanţele înotului, pentru bazinul emblemă al înotului reşiţean Direcţia pentru Sport nu a găsit aceşti bani. Dacă Guvernul şi CNI nu sunt interesaţi de situaţie, nu este exclus să se dărâme şi alte clădiri importante din oraş. „Având în vedere că de la consiliul judeţean nu s-au alocat fonduri, numai din taxe şi impozitele reşiţenilor nu cred că vom putea face prea multe. Noi avem deja studii de fezabilitate şi rezistenţă pentru acest bazin, ca şi pentru altele, dar fără bani de investiţii nu se poate”, mai spune Stepanescu. Dacă mai completăm şi faptul că primăria are de luptat şi cu falimentul marilor societăţi din subordinea consiliului local, cum sunt CET sau Prescom, avem clară viziunea singura salvare ar putea veni de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin sau de la Direcţia pentru Sport.
Primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, s-a deplasat împreună cu conducerea Serviciului Public „Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă”, Serviciului Public „Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat ” şi Serviciul Public „Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local al Municipiului Reşiţa” la bazinul de înot din cartierul Luncă, cunoscut sub denumirea de „7 Noiembrie”, acolo unde unul dintre pereţii bazinului s-a prăbuşit. „Echipa a constatat că unul din pereţii laterali s-a prăbuşit. S-a dispus asigurarea pazei obiectivului, urmând ca astăzi şi în cursul zilei de mâine să se convoace Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în vederea stabilirii măsurilor necesare”, spune edilul.

Comentarii

comentarii