Acasă Actualitate Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara a inaugurat Clinica de Chirurgie Cardiacă pentru...

Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara a inaugurat Clinica de Chirurgie Cardiacă pentru copii

DISTRIBUIȚI

Vineri, 25 martie 2022, conf. univ. dr. Constantin Tudor Luca, manager al Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, dr. Youssef Tammam și prof.univ. dr. Marian Gașpar, în prezența ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, au inaugurat Clinica de Chirurgie Cardiacă pentru copii, entitate medicală nouă cu circuite complet independente.

Medicii care activează în noua clinică au fost specializați pe chirurgie cardiovasculară pediatrică în spitalele din Milano-Clinica San Donato, București –Spitalul Marie Curie și Târgu Mureș – Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant. Aici deja au fost făcute 3 operații, dar se preconizează că anual vor avea loc 100 de operații pe an, iar pe parcurs chiar 200.

Noua clinică destinată chirurgiei pediatrice cuprinde 12 paturi pentru micuții pacienți internați, 4 paturi destinate terapiei intensive, salon de sterilizare, totul  dotat cu cele mai moderne echipamente medicale.

“Suntem la început, dar am depășit perioada organizatorică și administrativă. A fost o coordonare foarte eficientă între Ministerul Sănătății și Clinica San Donato pentru dezvoltarea chirurgiei pediatrice. A fost un drum dificil, însă la Timișoara am demarat deja operațiile.
Ne dorim intervenții la nou-născuți cu malformații complexe, pe măsură ce echipa acumulează experiență, dar ne dorim și mărirea echipei și noi echipamente.
Suntem singurul institut cu asemenea clinică din zona de vest. Am încercat să creăm ceva durabil, independent, pentru secolul 21. Am fi început mai repede dacă nu era pandemia de COVID19”, a fost mesajul conf.univ.dr. Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiolovasculare Timișoara, vineri 25 martie.

Comentarii

comentarii