Acasă Economic Intenţia de recrutare din partea antreprenorilor rămâne semnificativă la nivel global

Intenţia de recrutare din partea antreprenorilor rămâne semnificativă la nivel global

394
DISTRIBUIȚI

În pofida contextului economic dur, antreprenorii dau dovadă de o rezistenţă remarcabilă şi se declară optimişti în privinţa planurilor lor de recrutare pentru viitoarea perioadă, se arată în studiul EY – Global job creation.

Derulat pe baza răspunsurilor a 200 de antreprenori selectaţi în cadrul competiţiei internaţionale EY Entrepreneur Of The Year® (EOY), studiul evidenţiază faptul că 78% dintre aceştia declară că intenţionează să îşi extindă echipa de angajaţi în 2013, atât în ţările de origine, cât şi în afara graniţelor. Studiul a arătat că 73% dintre femeile antreprenor au în plan să îşi mărească numărul de angajaţi în acest an, faţă de 69% dintre antreprenorii bărbaţi. 78% din totalul antreprenorilor chestionaţi, atât bărbaţi cât şi femei, au declarat că factorul determinant în privinţa planurilor lor de angajare de personal pentru 2013 este creşterea producţiei de bunuri şi a furnizării de servicii oferite de firmele lor. Femeile antreprenor au mai multă încredere că economia ţărilor în care activează se îndreaptă într-o direcţie bună – 88% faţă de 71% dintre bărbaţi. Acest optimism este foarte bine ilustrat de cazul celor 49 de antreprenori câştigători ai titlului World Entrepreneur Of The Year. Astfel, în pofida contextului economic global dificil, veniturile cumulate ale acestor antreprenori s-au dublat în ultimii trei ani, ajungând împreună la 40 de miliarde USD. De asemenea, aceştia şi-au mărit echipele de angajaţi cu peste 40%, ajungând la mai mult de 200.000 de persoane.
Maria Pinelli, Vice-Preşedinte global EY pentru Pieţe Strategice spune: “În ultimul an, cei mai buni antreprenori din lume au dat dovadă de o rezistenţă remarcabilă în faţa condiţiilor de business extrem de volatile din majoritatea pieţelor globale. În timp ce riscurile macroeconomice, cum ar fi criza Eurozone, încetinirea creşterii pieţelor emergente sau impasul bugetar al SUA atrag după sine adâncirea incertitudinii pentru investitori, antreprenorii de top au încă în plan recrutări semnificative”.

Antreprenorii continuă să recruteze forţă de muncă experimentată

Când au fost întrebaţi despre locurile de muncă pe care le creează, 51% dintre antreprenorii chestionaţi au spus că vor crea posturi pentru “personal experimentat (non-management)”, în timp ce doar 14% au spus că vor recruta “începători cu studii superioare” şi 26% “începători fără studii superioare”.

2013: anul productivităţii

O schimbare semnificativă remarcată în acest an este faptul că antreprenorii fac investiţii sustenabile în productivitate. Cu toate că răspunsul care a avut cel mai important procentaj a rămas faptul că angajările sunt făcute pentru a intra pe pieţe noi (74%, în 2012, şi 63%, în 2013), un mare număr dintre respondenţi au afirmat că fac recrutări în vederea creşterii productivităţii. Acest procent a crescut semnificativ, de la 28% în 2012, la 45% în acest an. Bogdan Ţenu, Senior Manager în cadrul departamentului de asistenţă în tranzacţii afirmă despre contextul românesc: “Pe piaţa de la noi, oamenii de afaceri nu sunt la fel de optimişti, 26% estimează o creştere a numărului de angajaţi în acest an, în timp ce 55% dintre ei nu vor face angajări în 2013, conform studiului EY România A Vision For Growth, realizat la jumătatea lui 2013”. Conform unui alt studiu recent, pentru angajatorii români care sunt în căutare de oameni noi: atitudinea potrivită, calitatea competenţelor profesionale şi inteligenţa emoţională fac diferenţa.

Comentarii

comentarii