Acasă Sănătate Investigații PET/CT gratuite la Timișoara pentru pacienții bolnavi de cancer

Investigații PET/CT gratuite la Timișoara pentru pacienții bolnavi de cancer

DISTRIBUIȚI

Poza articol 2 Affidea Ziua de VestCea mai eficientă investigație de diagnostic incipient şi monitorizare a cancerului, PET/CT, poate fi efectuată gratuit în Timişoara, la centrul Affidea.

Astfel, pacienții bolnavi de cancer pot beneficia de investigaţiile de ultimă generaţie de diagnostic și monitorizare a afecțiunilor oncologice care, până nu demult, erau dificil de efectuat din cauza distanţei mult prea mari pe care pacientul trebuia să o parcurgă pentru a ajunge la alte centre din țară sau chiar în afara țării.

 „Ne bucurăm că putem oferi pacienților din judetul Timiș și zonele învecinate acces gratuit la cea mai importantă investigație în depistarea și monitorizarea cancerului. Centrul Affidea Timisoara face parte dintr-un grup medical european recunoscut pentru serviciile de excelență în imagistică, medicină nucleară și tratament al cancerului. Prin urmare, pacienții noștri vor avea acces la rezultate complete, standardizate după protocoale recunoscute internațional, ceea ce constituie un plus pentru un tratament corect al pacientului”, a declarat Monica Bobițan, Regional Manager al Affidea.

Pentru a beneficia gratuit de examinarea PET/CT, prin decontare CNAS, pacienții trebuie să depună un dosar la sediul casei de asigurări de sănătate de care aparţin, care va fi evaluat de o comisie de experţi a CNAS. Acest dosar trebuie să conţină referatul de justificare (în original) completat de medicul curant oncolog sau hematolog şi avizat de coordonatorul de program de la nivelul spitalului, copia actului de identitate, dovada asigurării, consimţământul pacientului, investigaţiile care susţin diagnosticul şi evoluţia bolii, precum şi rezultatul examinării anterioare, dacă este cazul.

Împreună cu documentele enumerate mai sus şi cu Decizia de aprobare a Comisiei de experţi CNAS, pacientul se poate programa la centrul Affidea din Timișoara pentru efectuarea examinării PET/CT.
Investigația PET/CT permite descoperirea tumorilor de dimensiuni foarte mici, greu de diagnosticat în stadii incipiente prin investigații tradiționale precum RMN sau CT, diagnosticarea precoce a recidivelor, evită procedurile de diagnostic invazive şi determină localizarea tumorii pentru executarea biopsiei, a tratamentului chirurgical sau întocmirea unei scheme corecte de tratament.

Există numeroase cazuri în care, în urma rezultatelor obţinute la PET/CT, medicul oncolog sau hematolog a modificat schema de tratament administrată până atunci pacientului, crescând astfel șansele pacientului la viață.

Unde vă puteți adresa: Persoanele interesate se pot adresa clinicii Affidea din Timișoara, care are sediul pe Bd. Eroilor de la Tisa, nr.42, tel. 0356.228.010 sau pe www.affidea.ro.

 

Comentarii

comentarii