Acasă Economic Investiție de 1 milion de euro pentru a consolida poziția de cel...

Investiție de 1 milion de euro pentru a consolida poziția de cel mai mare hub agribusiness din țară, la Carani, lângă Timișoara

1847
DISTRIBUIȚI

SIFI TM Agro derulează un nou program de investiții pentru Siloz Carani, cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din România, inaugurat anul trecut în vestul țării. În urma noului plan investițional care însumează un milion de euro în 2017, Siloz Carani va deține unul dintre cele mai mari uscătoare de cereale din România și va crește semnificativ capacitatea de încărcare.

Noul program de investiții aflat în curs de implementare va permite uscarea a minim 2.000 tone de cereale pe zi. Extinderea instalației existente are ca obiectiv dezvoltarea semnificativă a capacității de preluare și dublarea capacității de livrare de cereale. Astfel, peste 5.000 tone vor putea fi recepționate zilnic, iar capacitatea de încărcare în vagoane crește până la 2.000 tone de cereale pe zi.

“Cu peste 200.000 de tone de cereale procesate în campania agricolă 2016/2017, Siloz Carani a devenit cel mai mare depozitar independent de produse agricole din România. Pentru anul agricol 2017/2018, administratorii Siloz Carani urmăresc consolidarea business-ului. Strategia de dezvoltare avută în vedere împreună cu planul operațional urmăresc să asigure fidelizarea clienților din campania anterioară și abordarea unui noi segment, cel al fermierilor agricoli. De asemenea, compania urmărește să introducă noi servicii în portofoliul său pentru a-și consolida poziția de leader ca hub agribusiness.

Alături de capacitatea hub-ului nostru logistic, procesul de urmărire a calității produselor depozitate reprezintă o axă prioritară pentru noi. Avem un laborator nou de analiză a produselor și am dezvoltat primul software dedicat gestionării depozitelor de cereale”, declară Dan Dolghin, Director General SIFI TM Agro.

Siloz Carani, situat strategic în una dintre cele mai importante zone agricole din țară, foarte aproape de Timișoara, dar și de Autostrada A1, este cel mai mare hub logistic agricol din țară, cu o capacitate de recepție/livrare de 5.000 tone zilnic și cu o capacitate totală de depozitare de peste 170.000 de tone. Investiția beneficiază, de asemenea, de o infrastructură feroviară, dispusă la linia electrificată, ceea ce permite accesul la cel mai bun tarif de transport feroviar din zona de Vest. Într-un an de zile de la relansare, hub-ul logistic a devenit cel mai mare depozitar independent de cereale din România, cu un rulaj realizat de peste 200.000 de tone.

Obiectivul investitorilor este de a transforma silozul din Carani într-un hub agribusiness prin reunirea, în același spațiu, a tuturor funcțiilor implicate în domeniul tradingului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale și servicii logistice și cumpărători de produse agricole.

Comentarii

comentarii