Acasă Politica Ion I.C. Brătianu îi aduce în acelaşi loc pe liberalii din PNL...

Ion I.C. Brătianu îi aduce în acelaşi loc pe liberalii din PNL şi din PLR Timiş

433
DISTRIBUIȚI

bust bratianu timisoara

Miercuri, 20 august 2014, se împlinesc 150 de ani de la naşterea lui Ion I.C. Brătianu, fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi fost prim-ministru al României, la începutul secolului XX.

Bustul lui Brătianu, din parcul omonim aflat în centrul Timişoarei, va fi locul de întâlnire al liberalilor din PNL Timiş, dar şi al celor din Partidul Liberal Reformator (PLR). Aceştia vor depune coroane de flori la bustul lui Ion I.C. Brătianu. Primii vor fi membrii PNL, care se vor întâlni în parc la ora 10.00. De la ora 11.00 este programată acţiunea membrilor şi simpatizanţilor PLR.

Ion I.C. Brătianu a fost inginer, om politic, preşedinte PNL, membru de onoare al Academiei Române. A ocupat mai multe funcţii în Guvern – ministru de Interne, Ministrul Afacerilor Externe, Ministrul Apărării Naţionale şi prim-ministru – în perioada de dinainte de Primul Război Mondial, în timpul războiului şi în perioada de reconstrucţie a României care a urmat. A încetat din viaţă pe 24 noiembrie 1927, în urma unei laringite infecţioase, în perioada în care ocupa funcţia de prim-ministru.

Comentarii

comentarii