Acasă Actualitate ÎPS Ioan, invitat la Berlin, la o conferință internațională pentru pace

ÎPS Ioan, invitat la Berlin, la o conferință internațională pentru pace

DISTRIBUIȚI

Mitropolitul Banatului a fost oaspetele Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Berlin, unde împreună cu mitropolitul Serafim și alți ierarhi a oficiat Sfânta Liturghie.

ÎPS Ioan a mers la Berlin cu ocazia unei conferințe internaționale pentru pace organizate de Comunitatea Sant’Egidio, unde a susținut un referat și a condus sesiuni plenare.

“Aceasta este casa lui Dumnezeu din cetatea aceasta. Ați venit în ospeție. Cu ce-i tratați frățiile voastre pe musafirii aleși care vă vin acasă? Cu ce aveți mai bun. De aceea, și Tatăl nostru cel ceresc vă așteaptă și v-a așteptat astăzi la Cina Domnului cu ce este mai scump și sfânt în univers, cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos

Veți zice “Părinte, nu m-am simțit vrednic să mă împărtășesc astăzi. Eu cu ce voi pleca de la Dumnezeu? Mie ce o să-mi dea?» Și atunci a spus Dumnezeu: «Ție, care nu te-ai împărtășit îți voi da cuvântul viu din Evanghelie». De aceea, nimeni să nu plece trist și nemângâiat. Pentru toți Dumnezeu are dar și har și binecuvântare.”, a spus IPS Ioan, în cuvântul de învățătură.

Comentarii

comentarii