Acasă Actualitate ISJ Timiș explică cazul elevului „agresat” de la Liceul Shakespeare Timișoara

ISJ Timiș explică cazul elevului „agresat” de la Liceul Shakespeare Timișoara

DISTRIBUIȚI

Aura Danielescu, șefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, a precizat, joi, că, urmare a unei adrese din luna februarie, emisă de IŞJ Timiş privind prezumtiva faptă reprobabilă a învăţătoarei de la clasa pregătitoare E1 de la Liceul Teoretic “William Shakespeare” din Timişoara faţă de un elev, a fost constituită comisia de cercetare disciplinară a liceului.

Urmare a adresei nr.3168/20.02.2024 emisa de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, privind prezumtiva faptă reprobabilă a doamnei învățătoare de la clasa pregatitoare E1 de la Liceul Teoretic ,,William Shakespeare,, Timișoara față de un elev, Comisia de cercetare disciplinară din cadrul Liceului Teoretic „William Shakespeare” Timișoara a fost constituită la data de 16.02.2024 prin decizia nr.217 din 16.02.2024 ca hotărâre a Consiliului de Administrație al Liceului Teoretic ”William Shakespeare” Timișoara.

Comisia astfel constituită s-a autosesizat în urma cererii de transfer înregistrată în unitate cu nr. 151/16.01.2024 a doamnei Zsollei Tomina-Valerie pentru fiul său, elev în clasa pregătitoare E1, cauza fiind o prezumtivă faptă reprobabilă de „agresiune” a doamnei învățătoare Drăghici-Milin Diana.

Pe parcursul cercetării, unitatea școlară a primit și sesizarea nr. 3168/20.02.2024 din partea I.S.J. Timiș pentru aceeași faptă, urmând ca la finalul cercetării să comunicăm soluțiile găsite pentru îmbunătățirea stării de fapt și optimizarea procesului instructiv-educativ de la nivelul unității școlare.

Prof. Aura Danielescu, inspector șef al ISJ Timiș, a explicat că, ”în vederea desfășurării cercetării abaterii prezumate  prealabile, doamna prof. Drăghici-Milin Diana a fost convocată în scris de către președintele comisiei, prof. Galea Ana, în data de 19.02.2024, ora 13:00, în clădirea A a unității precizând obiectul întrevederii”.

”La data mai sus amintită, doamna prof. Drăghici-Milin Diana s-a prezentat primind scrisoarea de convocare  sub semnătură și stabilind, în prezența comisiei ora și data audierii, având timp și dreptul să formuleze și să susțină toate apărările în favoarea sa și să ofere comisiei toate motivațiile pe care le consideră necesare.

Audierea doamnei prof. Drăghici-Milin Diana de către comisia de cercetare disciplinară a fost în data de 21.02.2024, la ora 12:00. Prezentarea pe larg a faptelor este următoarea: elevul din clasa pregătitoare E1, în anul școlar 2023-2024,  întâmpina greutăți la citit, iar, cu acordul mamei, doamna profesoară exersa cu el cititul în afara orelor, motiv pentru care a fost și mutat în banca din dreptul catedrei.

La o oră de consolidare a operațiilor de adunare și scădere, folosind ca procedeu jocul interactiv Wordwall, arăta cu indicatorul operațiile la care fiecare elev trebuia să răspundă.

Îndreptând indicatorul spre elev, indicatorul a atins banca, copilul s-a speriat, nefiind atent, și a început să plângă. Doamna profesoară l-a liniștit  dar, fiind la sfârșit de program, când mama a venit, văzându-l supărat și plâns a tras concluzia că a fost agresat.

Părintele Zsollei Tomina-Valeria a cerut transfer în timpul modulului III al anului școlar 2023-2024 la o altă clasă a Liceului Teoretic „William Shakespeare”, cerere neacceptată conform procedurii de transfer, astfel, s-a adresat, mai departe, Inspectoratului Școlar Timiș, mutat fiind în momentul de față.

Pe parcursul acestei cercetări doamna prof. Drăghici-Milin Diana a fost suspendată de la clasă cu păstrarea corespunzătoare a drepturilor salariale, orele la clasă fiind ținute de domnul profesor Crepcea Claudiu, directorul școlii.

Tot în acest timp a avut loc și o ședință cu părinții clasei care au povestit despre copiii lor, părerea vis-a-vis de școală, despre cele 100 zile trecute și petrecute în școală, legătura creată între ei și doamna învățătoare.

Concluzia este că nu există motiv real pentru folosirea cuvântului „agresat” în cererea de transfer a doamnei Zsollei Tomina-Valeria pentru fiul acesteia la o altă școală, cu certitudine, neexistând abateri săvârșite, nu se confirmă cercetarea și nu sunt întrunite elementele constitutive pentru ca fapta să constituie abatere disciplinară”, a precizat prof. Aura Danielescu.

Poliţiştii au deschis dosar penal şi fac o anchetă, după ce un elev de 6 ani de la Liceul ”William Shakespeare” din Timişoara ar fi fost lovit de un cadru didactic.

”La data de 24.01.2024, poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o unitate şcolară din Timişoara, un minor de 6 ani ar fi fost lovit de către un cadru didactic. Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară fac cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă”, a transmis IPJ Timiş.

Comentarii

comentarii