Acasă Economic Italienii de la Alerion și timișorenii de la PV Project RO construiesc...

Italienii de la Alerion și timișorenii de la PV Project RO construiesc trei parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de aproximativ 200 MW

997
DISTRIBUIȚI

Producătorul italian de energie electrică din surse regenerabile Alerion Clean Power a semnat o nouă tranzacție în România, preluând trei companii care dețin mai multe centrale fotovoltaice, în prezent în construcție, cu o capacitate totală instalată de aproximativ 14,3 MW, relevă date analizate de Profit.ro.

Construcția celor trei fabrici achiziționate este așteptată să fie finalizată până în octombrie. Tranzacția face parte din acordul de colaborare semnat cu PV Project RO în februarie.

În februarie, Alerion și compania românească PV Project RO, din Timișoara, au încheiat un acord pentru construcția de parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de aproximativ 200 MW în România. Anterior, Alerion a semnat un acord de dezvoltare cu Monsson Alma, parte a grupului Monsson, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din România, pentru a construi trei noi parcuri eoliene în România, cu o capacitate totală de aproximativ 350 MW.

Alerion estimează că procesul de autorizare a celor trei proiecte eoline va fi încheiat până la finele anului 2022. Alerion Clean Power, companie listată pe bursa de la Milano, produce energie electrică în principal din surse eoliene, fiind prezentă în Italia, Spania, România și Bulgaria. 

În România, italienii au dezvoltat până acum mai multe proiecte de parcuri eoliene, la Aușeu-Borod, Vrani, Jimbolia și Sânnicolau Mare, acordul cu PV Project RO fiind primul proiect din sectorul energiei solare.

Sursa: profit.ro

 

Comentarii

comentarii