Acasă Actualitate Iubitorii de vin și de drumeție vor avea în curând în Timiș...

Iubitorii de vin și de drumeție vor avea în curând în Timiș un drum al vinului

DISTRIBUIȚI

Șase crame din zona Buziaș – Silagiu vor fi incluse în proiectul Drumul Vinului, Consiliul Județean Timiș urmând să preia drumul dintre cele două localități și, odată cu acesta, și proiectul turistic.

În plenul de săptămâna viitoare al Consiliului Județean Timi se va supune la vot preluarea drumului de la Buziaș de Silagiu, de către administrația județeană. După hotărârea va fi adoptată, în baza unui protocol, va fi preluat și studiul de fezabilitate deja existent.

Drumul Vinului va fi o nouă rută turistică, destinată mai ales iubitorilor de vin, dar și celor care fac drumeții. Odată cu noul proiect, ei se vor putea bucura nu doar de un traseu aparte, ci și de infrastructura necesară ce le va facilita această experiență autentică.

Modernizarea drumului ce asigură conectivitatea între ieșirea din orașul Buziaș și localitatea Silagiu are ca obiectiv crearea unei rute turistice cu potențial mare de atragere a turiștilor atât la nivel național, cât și internațional.

”În curând, ne vom putea relaxa cu o plimbare lungă pe jos, cu bicicleta sau cu autoturismul (în zilele ploioase), traversând o zonă viticolă pe al cărei traseu se află mai multe crame deschise publicului și în care se organizează constant evenimente culturale și gastronomice: Crama Aramic, Crama Agape, Crama Dealul Dorului, Crama Domeniile Sera, Crama Varvara, Crama Thesaurus”, a anunțat Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

 

Comentarii

comentarii