Acasă Actualitate Izolarea de Covid19 între patru pereți vine la pachet cu multe bătăi...

Izolarea de Covid19 între patru pereți vine la pachet cu multe bătăi în familie. Sunați la 0800.500.333

667
DISTRIBUIȚI

 
Situația actuală, legată de epidemia de coronavirus Covid19, aduce în prim-plan o altă problemă reală, dar de multe ori ascunsă: violența în familie, care în aceste zile de recluziune și stres acumulat de stat între patru pereți, violența se accentuează în multe familii.

Ingrid Iordache, liderul PPU (social-liberal) Arad, atrage atenția că în perioada de izolare la domiciliu este exacerbat fenomenul violenței domestice, un subiect care a ajuns în atenția opiniei publice, dar care lipsește cu desăvârșire de pe agenda guvernanților.

„Putem și trebuie să vorbim despre aceste victime ascunse ale epidemiei, care sunt forțate să stea închise alături de agresorul lor. Pentru ele trebuie să găsim soluții, să vedem ce măsuri putem lua și cum pot fi ajutate. Există o preocupare reală la nivelul Uniunii Europene pentru acest subiect, dar în România, cu mici excepții, nu se regăsește pe agenda publică”, explică Ingrid Iordache.

Liderul umaniștilor arădeni spune că este esențial ca femeile aflate în dificultate să știe că sunt sprijinite și că instituțiile statului le pot ajuta.

„Există centre pentru victimele violenței domestice, există programe de consiliere și apoi suntem noi, cei care vrem să ajutăm și să ne asigurăm că statul luptă să protejeze femeile aflate în situații de acest fel. Nu este momentul să arătăm cu degetul, să căutăm vinovați, este momentul să acționăm, pentru că rata violenței domestice crește alarmant și nu avem timp de pierdut”, a subliniat Ingrid Iordache.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact, 0800.500.333, apelabil din orice rețea, unde acestea pot intra în legătură directă cu un consilier care poate oferi asistență de specialitate.

Comentarii

comentarii