Acasă Cultura JAZZx va reuni timp de 5 zile elita jazz-ului mondial la Timișoara

JAZZx va reuni timp de 5 zile elita jazz-ului mondial la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Cea de-a 11-a ediție a festivalului JAZZx, un supereveniment dedicat muzicii jazz și influențelor sale, va reuni elita jazz-ului mondial la Timișoara, de la sfârșitul lunii iunie, începutul lunii iulie 2023.

Anul acesta, timp de cinci zile, publicul va avea ocazia să asculte un spectru divers de stiluri muzicale, de la jazz modern și fusion, până la soul. Festivalul promite să fie o experiență unică pentru iubitorii de muzică, care vor putea să descopere și să aprecieze diversitatea și originalitatea acestui gen muzical.

Vineri 16 iunie, în prezentarea făcută, la Faber, Alin Nica, președintele Consilului Județean Timiș, finanțatorul JAZZx, a spus că anul acesta va fi un eveniment cum nu a mai fost, nu numai că vor veni cei mai strălucitori interpreți de jazz, ci și în ceea privește numărul spectacolelor.

JAZZx se va desfăşura la Timişoara, în centrul orașului, în perioada 28 iunie – 2 iulie 2023, iar accesul este gratuit.

Artiștii anunțați pentru ediția din 2023 sunt:

SHAKTI [John McLaughlin, Zakir Hussain, Shankar Mahadevan, Ganesh Rajagopalan, Selvaganesh Vinayakram, Thundercat, Ezra Collective, Bilal, Ibeyi, The Comet is Coming, Ben l’Oncle Soul, Tigran Hamasyan, Mammal Hands, Delvon Lamarr Organ Trio, Acetobă feat. Arcuș, Andrei Petrache Trio, Blue Noise, Luiza Zan Quintet, VanDerCris.

Mai multe detalii despre festival pe: www.plai.ro/jazz , www.facebook.com/JAZZxofficial.

JAZZx face parte din Programul Național “Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Consiliul Județean Timiș. Organizat de Muzeul Național al Banatului, produs și dezvoltat de Centrul Cultural PLAI.

“Pe parcursul celor 10 ani călătoria noastră a adus mai aproape de comunitate un gen muzical unic în varietatea sa, o formă artistică incluzivă de înaltă valoare. Începând cu 2013, JAZZx a reușit să pună Timișoara pe harta festivalurilor și evenimentelor de jazz de importanță majoră la nivel mondial”, este mesajul organizatorilor.

Comentarii

comentarii