Acasă Actualitate Jichici nu e mulţumit de răspunsul primit la întrebările privind „afacerea” Târgul...

Jichici nu e mulţumit de răspunsul primit la întrebările privind „afacerea” Târgul de Crăciun

DISTRIBUIȚI

„Situaţia este extrem de gravă, o încălcare flagrantă a legii”
Suntem în vremea Târgului de Paşti din centrul Timişoarei, iar scandalul afacerii Târgul de Crăciun continuă încă. Consilierul local PNL Ciprian Jichici a cerut lămuriri executivului Primăriei Timişoara, cu privire la modul cum s-au atribuit căsuţele pentru Târgul de Crăciun, mai precis lista persoanelor fizice ori juridice, suprafeţele aferente şi veniturile realizate din închirierea domeniului public pentru Târgul de Crăciun. A cerut să se precizeze dacă s-a pus condiţia de sponsorizare a Casei de Cultură şi care a fost cuantumul spnsorizării? Comercianţii care au participat la Târgul de Crăciun de la Timişoara au fost obligaţi de Direcţia de Comunicare din primărie şi de Casa de Cultură a Municipiului Timişoara să facă donaţii, în loc să plătească chirii către Primăria Timişoara.

Pentru a vinde marfa, comercianţii au fost obligaţi să facă sponsorizări cuprinse între 4.000 şi 6.000 de lei, în funcţie de marfa vândută.

„Peste 250.000 de lei au fost încasaţi prin sume de sponsorizare”
Totuşi, în răspunsul primit de Jichici, consilierul local PNL spune că nu au fost incluse informaţiile solicitate. Iar răspunsul a venit de la… Casa de Cultură, deşi acesta a cerut lămuriri de la executivul primăriei.

”Am primit o confirmare a bănuielilor. Peste 250.000 de lei au fost încasaţi prin sume de sponsorizare. Se precizează că este corect ca acestei Case de Cultură să i se atribuie gratuit locaţiile în care să îşi desfăşoare acţiunile cutlurale. În baza cărei hotărâri îi este atribuit, iar ceilalţi sunt obligaţi să plătească sponsorizări. Situaţia este extrem de gravă, o încălcare flagrantă a legii.

E de domeniul investigaţiilor penale să dai în folosinţă domeniul public al muncipiului Timişoara, cu asemenea acoperire, cel puţin şubredă. Răspunsul mi-a fost înmânat la sfârşitul şedinţei de plen. Solicitarea mea a fost adresată executivului primăriei, iar mie mi-a răspsuns casa de cultură a municipiului. Eu am solicitat executivului să-mi spună pentru câte locaţii au existat contracte.

Voi apela la prevederile legii privind transparenţa decizională, voi face o solicitare venită din partea mea, ca cetăţean – în funcţie de răspuns, vom continua acest demers. Nu voi renunţa la acest demers”, spune Ciprian Jichici.

Comentarii

comentarii